Извештаји

10 година од погрома над Србима на Косову и Метохији
четвртак, 20 март 2014 18:40

Српско друштво Задужбина, заједно са амбасадом Републике Србије у Словенији, као и представницима многих српских друштава из Словеније, обележило је 19.3.2014 у Парохијском дому, деценију од погрома Срба на Косову и Метохији.

 

 

У цркви Ћирила и Методија у Љубљани, служен је помен жртвама агресије над нашим народом на Космету, након чега је, у Парохијском дому, уследио програм, које је отворио амбасодор Републике Србије у Словенији, г. Александар Радовановић.

 

 

Присутни су имали прилику да виде презентацију са детаљним описом уништених и оскрнављених верских објеката као и убијених и прогнаних људи, након чега је уследила пројекција документарног филма "Погром - злочин без казне и након десет година", због којег смо се још једном могли уверити у брутално протеривање српског становништва на нашој Светој земљи и варварско уништавање многобројних светиња, као и ћутање и нереаговање Запада. Програм је својим наступом обогатио др Васа Предојевић, српски песник, који живи у Словенији, рецитујући нам две песме из свог опуса посвећеном Косову и Метохији.

 

 

Желимо да се захвалимо свим присутнима, који су учествовали у обележавању ове тужне годишњице. Десет година касније, погром и даље остаје злочин без казне и болна рана у нашим срцима, а пре свега доказ да истинска правда у данашњем политичком систему уопште не постоји.

 

 

 

Станка Вујиновић

+ Српско друштво Задужбина

 

 

AddThis Social Bookmark Button
 

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа