Извештаји

14 година од НАТО злочина
понедељак, 25 март 2013 18:08

У организацији СД Задужбина, 24. марта 2013, обиљежена је 14. годишњица бруталне агресије на Србију и српски народ. Дан прије, 23.марта 2013 у љубљанској цркви Св. Ћирила и Методија, служен је помен жртвама агресије као и страдалницима погрома над нашим народом на Косову и Метохији (17. март 2004).

 

 

 

Наш пријатељ и предавач, пуковник авијације у пензији и историчар, Драган Крсмановић, свједочио је о томе, како се бранила Отаџбина од агресора и зашто српски народ и данас умире од посљедица злочиначког бомбардовања НАТО агресије. На жалост, наш народ и даље није свјестан да рат и даље траје, само се води перфиднијим методима прања мозга и отуђивања од наших исконских вриједности. Вриједности, које су садржане у нашој вјери и завјету св. мученика и Кнеза Лазара - "земаљско је за малена царство, а небеско увијек и довијека".

 

 

Чињенице, како се рат одвијао, како се постепено са војних циљева прелазило на цивилне и инфраструктурне објекте, све са циљем да се сломи слободарски дух једног народа - говоре да је било говора о удруженом злочиначком подухвату НАТО алијансе! О томе ће се тек свједочити, многе чињенице о карактеру тог рата на жалост ни већини Срба нису познате. Стварање парадржаве на југу Србије (тзв. Косово) само је дио једног сценарија, на којем би болесним умовима и сам Гебелс позавидио.

 

 

На нашу велику жалост, све је више канцерогених оболења, не само у Србији већ и у околним земљама. Парадоксално је, да и они који су учествовали у том рату против Србије и сами плаћају данак, јер осиромашени уранијум разорно дјелује на ширем географском подручју. И тако, док се нашем народу медијским цунамијем сервира привид о лажној срећи (ЕУ), добијањем некаквих датума, наши властодршци све смјелије говоре о "реалности на терену" и спремају невиђену издају и љагу, коју ћемо тешко икада опрати.

 


Нема нас без Косова, без Метохије не постојимо. +++

"Косово – жртвено поље земаљске битке с телом и у телу за телесно биће и битовање, борбе и пораза прса у прса у земаљском царству, али победе и славе у Цаству Небеском. Зато је то поље Крста и Васкрса, поприште подвига у историји за Надисторију, у времену за надвреме Есхатона. Поље страшног Судилишта људског и Страшнога Суда Божијега. Поље крваво као божури, али и жутозлатно као Свете Мошти Мученика.
Метохија – поље хлеба и вина, поље жртве за душу, зато поље Задужбина, подвига за духовно биће и битовање, зато препуно Светиња и Светилишта, Манастира и Испосница, Гробова и Споменика, од Пештерa виш Пећке Патријаршије и Високих Дечана до спаљеног Девича и срушеног Светог Марка у Кориши." (владика Атанасије Јевтић)

 

 

Продајом књига и добровољним прилозима прикупили смо 550 евра, које ћемо испоручити у следећим хуманитарним акцијама, међу којима је и помоћ српском војном ветерану који је непокретан.

 

Жељели бисмо се захвалити свима присутнима, преко 120 људи је упркос олујном (не)времену одвојило вријеме и присуствовало трибини. Да наш рад има смисао, увјерили смо се на лицу мјеста, јер су нам велику част учиниле сестре и браћа из Шкофје Локе, Новог Места, Постојне, Цеља, и осталих крајева. Посебно благодаримо цељском пароху, о. Милану Дудуковићу, јер је и поред многобројних обавеза дјелом показао, да смо јуче славили и прослављали Недељу Православља. Са том се недељом завршава прва седмица часног поста, а оставља нам поруку да непрестано црпимо снагу из чистоте наше вјере.

 

AddThis Social Bookmark Button
 

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа