Извештаји

Благовештењски сабор у манастиру Гомирје
уторак, 09 април 2013 17:54

 

На Благовијести и Крстопоклону недељу (7.4.2013) смо у организацији СД Задужбина обишли манастир Гомирје. Пун аутобус поклоника и још неколико аута рано изјутра кренуло je из Крања и Љубљане.

 

Заједничарење у Христу, окрепљење душе и тијела у манастиру који благовијести љубав. Љубав која ће сигурно многе од нас молитвено увијек тамо враћати, а наравно и потицај да не заборавимо тај комад неба на земљи. Манастири су темељ нашег постојања у Христу и опстанка нашег крстоносног рода. Архангел Гаврило је Пресветој Богомајци објавио радосну и благу вијест о почетку нашега спасења. О. Михајло и сестринство манастира о томе свједоче животом и дјелима, радом и молитвом. Зато би било добро, да што више људи дође и посјети их.

 

 

 

Радује чињеница, да се већина поклоника причестила и да је доста младих било са нама. Свети Владика Николај је рекао, да сви морамо бити задужбинари јер је душа виша од свега. Велика радост се могла одразити на свакоме од нас, сви смо помало уградили себе у то свето мјесто. Нека би у нашим срцима увијек било мјеста бар за мали дио радости, коју смо тамо осјетили. Живимо наиме у вријеме нечасних уцјена - као народ којем се силом одваја душа од тијела, а и као појединци смо суочени са многим лошим утицајима. А пут је наш "пут Богочовјека"...

 

 

Желимо да се захвалимо на љубави и гостопримству о. Михајлу, те монахињама Параскеви, Варвари, Павли. Хвала свима који су кренули са нама и прилозима помогли манастир (582,20 евра). Било је доста и оних, који нису могли са нама а дали су прилог и листиће за помињање. Хвала браћи и сестрама, који су дан прије у манастиру почели припреме за наше угошћавање. И то је доказ да се само саборно спасавамо, удови смо једног тијела.

 

 

 

 

И Слава Богу за све.

AddThis Social Bookmark Button
 

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа