Извештаји

Хуманиарни турнир за породицу Папић
уторак, 23 април 2013 15:11

У Божићној акцији испоруке пакетића за децу у Бронзаном Мајдану, спроведене на Бадњи дан, наши активисти су имали прилику да се упознају са породицом Папић и да се на лицу места увере у веома тешке животне услове у којима живи ова породица. Поред изузетно тешке финансијске ситуације, ова породица живи у старој, влажној и трошној кући, која не нуди ни минималне услове за нормалан и здрав живот, као ни за школовање деце. Донета  је одлука да се овој породици помогне тако што ћемо финансирати доградњу и постављање крова на новој кући, која је изграђена до прве плоче али су због недостатка финансијских средстава радови били одложени на неодређено време. Завршетак изградње куће ће породици Папић у многоме олакшати проблеме са којима се суочавају, а деци нудити здрав и топао дом, као и близину основне школе.

 

 

Прикупљање добротворних прилога за завршетак куће смо започели пре пар недеља у Крању, на концерту "Гоци бенда", да би наставили у суботу, 20. априла организацијом хуманитарног турнира у малом фудбалу, такође у Крању.
Нашем позиву се је одазвало мноштво наших пријатеља из Крања али и из других крајева у Словенији.

 

 

Као и увек у оваквим околностима, спортски резултати су били у другом плану, па ћемо тако само напоменути екипе које су својим учешћем дале допринос успеху ове акције и прикупљању добротворних прилога за породицу Папић:

Младост, Петар Кочић, Савновић, Брђани, Љубљана, Четници Север, Ортодокс бојс и Сд Задужбина.

Најбољима су уручене пригодне награде које су припремили наши донатори, а победнику турнира, екипи Петар Кочић су уручене књиге Бошка Обрадовића: "Српска унија".

 

Поред екипа у малом фудбалу,  било је и пуно посетилаца који су такође дали свој допринос са добротворним прилозима, а део средстава је прикупљен продајом хране и пића.  У пријатној атмосфери, дружење је настављено са надметањима у потезању конопца и бацању камена с' рамена.

 

 

Овом приликом желимо да се захвалимо свим посетиоцима и такмичарима који су дали свој допринос на хуманитарном турниру. Посебно желимо да се захвалимо нашим донаторима на финансијској помоћи и свима онима који су на било који начин помогли у реализацији хуманитарног турнира.


На крају је прикупљено укупно 2.400 € који ће се употребити за куповину грађевинског материјала потребног за завршетак изградње куће.

 

ФОТО ГАЛЕРИЈА>>>

 

+ Сд Задужбина

AddThis Social Bookmark Button
 

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа