Извештаји

 

Српско друштво Задужбина у својим настојањима за очување ћирилице као јединог писма српског језика, на Савиндан 27. (14.) јануара спровела је акцију поделе плаката са Азбуком под називом "Ћирилица у сваки српски дом".

 

Ова акција је покренута као један од многих видова борбе нашег друштва за очување ћирилице од заборава код наших људи у расејању, али пре свега код деце и омладине која је све подложнија асимилацији и њеним негативним утицајима и која у великој већини случајева нема ни најосновније знање матерњег језика. У том смислу, наше друштво је израдило пригодне плакате за учење ћирилице. Плакат је обликован тако, да сваки појединац може самостално да се учи штампана и писана ћирилићна слова, а може да послужи и као средство за помоћ родитељима који своју децу уче српски језик и ћирилицу. Уједно се надамо да ће плакати бити подстицај за учење ћирилице свих оних који је још не знају.

 


Плакати су подељени испред храма Св. Ћирила и Методија у Љубљани, као и испред цркве у Крању и цркве у Постојни, а били су и у пригодним пакетићима, као део поклона које су обезбедиле ЦО Љубљана и ЦО Крањ у оквиру свечаности које су се одвијале у тим парохијама. Подељено је свеукупно 600 плаката.

 

 

 

Ћирилица у сваки српски дом!

AddThis Social Bookmark Button
 

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа