Извештаји

Покрет "Двери за живот Србије" и "Catena mundi" у Љубљани
понедељак, 25 фебруар 2013 19:48

У настојањима Српског друштва Задужбина да нашем народу који живи у Словенији приближимо идеје истинског родољубља и активизма, и да наш народ поред вишегодишњег тровања лажима и обманама захваљујући "нашем"  јавном сервису као најважнијем средству информисања наших људи у расејању види, да ипак постоји алтернатива странчарењу, политиканству, полтронству и издаји, организовали смо представљање покрета Двери за живот Србије и издавачке куће Catena mundi у Словенији.

 

 

 

Ни снежна мећава претходног дана није спречила све оне који су желели да се упознају са радом покрета Двери за живот Србије и са делима издавачке куће Catena mundi, а било је доста и оних који су желели да са својим присуством дају подршку Дверјанима за све оно што раде за нас.

 

Пре почетка предавања, имали смо прилику да премијерно погледамо документарни филм о Предрагу Драгићу - Кијуку, "Тако је говорио Кијук", који је наишао на велико одобравање код свих присутних. Након тога су Југослав Кипријановић члан уредништва издавачке куће Catena mundi и члан Руководства Српских Двери и Бранимир Нешић главни и одговорни уредник издавачке куће „Catena mundi“ и члан Старешинства Српских Двери, присутнима представили сва издања издавачке куће Cаtena mundi.

 

 

После предавања су присутни имали прилику да нашим гостима поставе питања која су се углавном односила на актуелну политичку ситуацију, српску унију, патриотски блок и могућност изласка из националне и духовне кризе у којој се налази српски народ. На крају су сви присутни могли на лицу места да купе дела из издавачке куће Cаtena mundi, а захваљујући нашим гостима, део зараде од продаје књига је намењен хуманитарној фондацији "За српски Космет" која делује у оквиру Српског друштва Задужбина.

 

 

"Позвани смо, да чинимо сагласно своме звању, онолико колико можемо и колико нам је Бог дао. Ни мање, ни више, а оно што ми не успемо да учинимо, то остаје да учини Господ и да допуни наше недостатке". (патријарх Павле)

 

AddThis Social Bookmark Button
 

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа