Извештаји

Посјета породицама Татић (Г. Подградци) и Ћургуз (Мотике) , Р.Српска

 

12.окт 2012 (Св. Киријак Отшеник)

СД Задужбина се веома радо одазвала молби, заправо боље је рећи зову срца једног од наших приложника – нашег брата Горана Ранковића из Љубљане. Наиме, пожелио је да са нама посјети неке породице и да се још активније укључи у настојања свих нас да будемо бар мало бољи људи, посебно за ту прилику издвојио је 420 евра и покрио све трошкове пута.

 

 

По ријечима наших Светих Отаца дужни смо да отварамо срце милосрђа свима невољницима и онима који због било чега страдају. Тако смо рано изјутра 12. октобра кренули на пут доставним возилом нашег брата Горана Р., повезли смо доста гардеробе сакупљене од наше браће и сестара, као и нешто технике и пелена. Достојевски је рекао, да сви идеали свијета не вриједе сузе једног дјетета, одабрали смо породице које је Бог благословио са 9 (Татић) и 11 (Ћургуз) дјеце.

Прво смо свратили до породице Татић, гдје нас је домаћин Јован дочекао и кроз разговор смо се дотакли животне свакодневице. Још једном смо се увјерили да смо дошли код пријатеља, заиста је сваки сусрет да тим људима увијек искрен и срдачан. Најмлађи чланови били су у школи па их нисмо срели. Надамо се да ће их обрадовати поклони које смо оставили, као и 200 евра са којима ће глава породице Јован барем најосновније намирнице прибавити.

Послије тога кренули смо према БЛ и селу Мотике, акција помоћи породици Ћургуз обављена је са братским организацијама Срби за Србе и Сабрање Баштионик. Породица је недавно уселила у нову кућу, затекло нас је стање неизвјесности и неког мучног ишчекивања – шта и како даље? У кући сем новог шпорета и буквално неколико столица, столића и једне фотеље није било ничега. Пошто смо заједнички располагали са 940КМ (470 евра), одлучили смо обезбједити најнужније – неке лежаје, фрижидер, намирнице...Тако смо одмах кренули у набавку, обезбједили смо тросјед, двосјед и кауч (115 евра), фрижидер (250 евра), и за 105 евра намирница (брашно, млијеко, тјестенине, итд.). Послије допремања набављених ствари, слиједили су заиста предивни тренуци, дјечји осмјеси и загрљаји. Срешћемо се опет!

 

 

Овом приликом још једном желимо да се захвалимо свима за још једну у низу успјешних акција – брату Горану Р., братским удружењима Срби за Србе, Баштионик, брату Љуби који нас је несебично помогао са превозом набављених ствари и да све обавимо како треба од почетка до краја.

Ако се сложимо, можемо и више и боље. Јер «слога биће пораз врагу»! Многи наши људи из расејања често иду у завичај, сваки пут свако од нас може понешто понијети, обићи неке породице, удијелити топлу ријеч...

А нико се није кајао од оних који је ма шта принио Богу.....

 

ФОТОГАЛЕРИЈА>>>

AddThis Social Bookmark Button
 

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа