Извештаји

Пројекција документарног филма Ава Јустин у Љубљани
понедељак, 16 децембар 2013 21:01

Српско друштво „Задужбина“ је у недељу 15. децембра организовало пројекцију документарног филма о Ави Јустину из продукције манастира Ћелије код Ваљева, у режији ђакона Ненада Илића.

 

 

Бројни присутни су могли видети фотографије и видео записе, као и звучне записе и интервјуе са српским епископима, духовницима, монахињама, свештеницима, теолозима и верницима, који су тумачили значај Авиног дела, који је од 1948. до 1979. године, у својеврсној изолацији тадашње комунистичке власти, живео у манастиру Ћелије и који су по први пут били објављени у овом документарном филму.


Ава Јустин се сматра једним од највећих српских умова, раме уз раме са Светим Савом и Светим Николајем, а његове беседе као да и данас одјекују међу Србима у овим смутним временима. Великан српског рода који је пролио потоке суза за свој неверни народ.

 

 

На крају пројекције смо присутне у сали обавестили да је крајем октобра почео да ради први слободни, независни, опозициони, а пре свега народни интернет радио, "Снага народа" који је истински дух слободе мисли и речи у медијски окупираној Србији.


Такође смо продајом књига из наше збирке духовне и родољубиве литературе, као и прикупљањем добротворних прилога, прикупили 219 евра за хуманитарну фондацију "За српски Космет".

 

AddThis Social Bookmark Button
 

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа