Извештаји

Пројекција документарног филма "Срби - народ који нестаје"
субота, 27 новембар 2010 11:29

У организацији Српског друштва Задужбина, у Љубљани је 25.новембра 2010. одржана пројекција документарног филма "Срби - народ који нестаје" из продукције Пријатељ Божији.

 

Многобројни посетиоци су имали прилику да се упознају са катастрофалном демографском стварности српске државе и народа. Сведочанство, које открива тужну истину да је српски народ на прагу свог историског нестајања. Србија је данас земља старости, земља у којој је старачко роптање све гласније, а дечија граја све тиша и нечујнија.

 

 

 

 

Поред поменутог документарног филма, посетиоци су видели и краћи резиме досадашњег рада "Српског друштва Задужбина" и "Хуманитарне фондације За српски Космет" која је од недавно проширена и на подручје Крајине, као и видео о породици Рогуља за коју се спрема хуманитарна помоћ неколико братских удружења из региона и у којој ће учествовати и Српско друштво Задужбина.

 

 

Многобројним присутнима се је на крају обратио и отац Милан Дудуковић, парох из Цеља, који је својим присуством увеличао ову манифестацију. Такође треба напоменути да су на пројекцији присуствовали и представници удружења СПОЈИ, који су за ову прилику дошли чак из Инсбрука.

 

 

 

Као и до сада, присутни су имали прилику да са својим добротворним прилозима учествују у хуманитарној акцији За српски Космет и Крајину, па је тако уз продају часописа Двери српских, књига и остале родољубиве штампане публикације, као и продајом промотивног материјала, на овој манифестацији прикупљено 652 € добротворних прилога, који ће бити испоручени у оквиру испоруке 9. донације. Свим донаторима се захваљујемо за указано поверење.

 

AddThis Social Bookmark Button
 

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа