Извештаји

Пројекција документарног филма "Срби - народ који нестаје"
субота, 27 новембар 2010 11:29

У организацији Српског друштва Задужбина, у Љубљани је 25.новембра 2010. одржана пројекција документарног филма "Срби - народ који нестаје" из продукције Пријатељ Божији.

 

Многобројни посетиоци су имали прилику да се упознају са катастрофалном демографском стварности српске државе и народа. Сведочанство, које открива тужну истину да је српски народ на прагу свог историског нестајања. Србија је данас земља старости, земља у којој је старачко роптање све гласније, а дечија граја све тиша и нечујнија.

 

 

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Испоручена помоћ
уторак, 26 октобар 2010 19:52

Чланови Српског друштва Задужбина и пријатељи друштва су у месецу октобру са скромним доприносима помогли у набавци богослужбених предмета за цркву Св. Архангела у Мађарској и деветогодишњем Саши Шарковићу из Видања код Клине на Косову и Метохији за лечење у бањи.

 

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Трибина: СРПСКА ПОРОДИЦА ДАНАС
петак, 15 октобар 2010 19:25

Поштована браћо и сестре!

14.октобра 2010. је у Љуљани одржана трибина под насловом СРПСКА ПОРОДИЦА ДАНАС, у организацији Српског друштва Задужбина и пријатеља из Културног друштва Михајло Пупин и Друштва српска заједница.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Српска библиотека
недеља, 26 септембар 2010 19:20

Културно друштво Михајло Пупин и Српско друштво Задужбина Вас позивају да се учланите у највећу српску библиотеку на територији Словеније.

 

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Пристигла помоћ Србима у Крајину
уторак, 31 август 2010 18:47

У недавно завршеној великој заједничкој акцији ЖИВЕЋЕ КРАЈИНА неколико српских хуманитарних и друштвених организација током које је са 3.300 евра обезбеђена помоћ за девет српских породица на подручју Крајине, ових дана је успешно приведена крају. Сва планирана помоћ је испооручена породицама које сигурни смо већ спроводе свакодневне животне обавезе са мало мање бриге за сутра.

 

Погледајте слике у галерији >>

AddThis Social Bookmark Button
 
Живеће Крајина !
понедељак, 16 август 2010 14:37

Извештај: Предраг Маринковић

 

Удруженим снагама у суботу 14. августа спроведена је још једна у низу великих хуманитарних акција на подручју српске Крајине. У овом великом заједничком подухвату учествовало је, поред наше, још три братске организације:

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Повеља 10. Сабора српске омладине и 4. Сабора Српске мреже
уторак, 10 август 2010 21:24

Са благословом Његове Светости Патријарха српског Г. Г. Иринеја, а у организацији Српског сабора Двери, у Београду је од 6. до 8. августа одржан десети Сабор српске православне младости и будућности, као и четврти Сабор Српске мреже, у овоме часу једине и јединствене асоцијације на свету која сабира више десетина разних нестраначких српских патриотских удружења из свих Српских земаља и Расејања.

 

Овогодишњем, јубиларном Сабору, присуствовало је преко 100 учесника из више од 30 организација из Србије, Републике Српске, Црне  Горе, осталих бивших југословенских република, као и европског, америчког, канадског и аустралијско-новозеландског српског расејања.

 

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Одржан 10. САБОР СРПСКЕ ОМЛАДИНЕ и 4. САБОР СРПСКЕ МРЕЖЕ
уторак, 10 август 2010 20:26

СРПСКА МРЕЖА ЗА  21. ВЕК

Од 6. до 8. августа 2010. године у Србији је одржан 10. Сабор српске омладине, традиционална манифестација у организацији Српског сабора Двери, која је први пут уприличена на Универзитету у Београду 6. децембра 2001. године уз учешће два удружења. Од тада се сваке године одржава при великим српским светињама широм Балкана и броји више десетина патриотских иницијатива из целог света које су 17. марта 2007. године формирале Српску мрежу, чији је ово истовремено био 4. Сабор. Овим јубиларним поводом појавили су се први штампани примерци јединственог каталога српског патриотског НВО сектора, који је пописао историјат Сабора и Српске мреже, као и регистар организација са контактима.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Прилози из Холандије
петак, 30 јул 2010 12:20

Српска дијаспора из Холандије прикупила је 340 евра добровољних прилога за помоћ нашем народу на Косову и Метохији. Прилози ће бити испоручени током следећег обиласка Свете земље.


Нема предаје!

AddThis Social Bookmark Button
 
Промоција књиге "Вучје срце"
понедељак, 26 јул 2010 16:13

Помаже Бог драга браћо и сестре.

 

Чланови српког друштва Задужбина из Италије су прошлог викенда, заједно са СКУД-ом „Сербска Слога“ из Роверета, организовали промоцију књиге „Вучје срце“ ( Cuore di lupo ) италијанске новинарке Марилине Веке ( Marilina Veca ).


AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 11 12 13 14 15 Следећа > Крај >>

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа