Извештаји

СРПСКИ САБОР 2013.
уторак, 04 јун 2013 04:00

У суботу, 1. јуна у организацији СД Задужбина одржан је 4. по реду, хуманитарни Српски сабор у Љубљани. У оквиру Сабора, одржани су турнири у малом фудбалу, кошарци, било је и надметање у вучи конопца, скок у даљ из мјеста, а на свој рачун су дошли и најмлађи, јер је било и анимација за дјецу.

Дан смо започели молитвом и Божјим благословом, о. Дејан Мандић је благословио братско сабрање у Србаља и свих људи добре воље.


AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Испорука помоћи у Бронзаном Мајдану
субота, 04 мај 2013 11:52

У суботу 27. априла, успешно је спроведена акција испоруке грађевинског материјала за завршетак породичне куће за породицу Папић из Бронзаног Мајдана. Уз помоћ наших активиста и пријатеља нашег друштва, допремљен је први од укупно четири предвиђена транспорта грађевинског материјала, који ће уследити током ових дана, у укупној вредности од 2.160 €. Са радовима на кући ће се почети одмах, а ми ћемо вас обавештавати о току изградње до коначног усељења породице Папић у нову кућу.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Порука Дачићу из расејања
среда, 24 април 2013 14:17

 

"Из Аустрије ми је један послао поруку и рекао да никако не улазимо у Европску унију. Он је отишао у Аустрију, тамо је одвео децу, а овде ће друга деца да буду уништавана. Вратите се у Србију, делите судбину свих, па онда делите лекције", поручио је Дачић.

Овако је гласио одговор премијера Србије на поруку коју му је послао један Србин из Аустрије. У три реченице је сажео не само одговор дотичном господину већ је изнео и своје мишљење о целокупном српском расејању и његовом виђењу улоге расејања у процесима који се одвијају у Републици Србији. Једном речју, од српског расејања тражи, да се не петља у унутрашње проблеме републике Србије и планове Владе чији је он Премијер.


Очигледно је да поред српског народа на северу Косова и Метохије, који су за тренутну Владу препрека и реметилачки елемент за остварење њихових издајничких циљева и за чију децу не постоји бојазан да буду уништавана као за децу у централној Србији, сада се јавља и тамо нека дијаспора за коју премијер мисли да због обезбеђеног, по његовом мишљењу лагодног живота на западу, ми више немамо право гласа када су српски национални интереси у питању и када је у питању српско Косово и Метохија.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Хуманиарни турнир за породицу Папић
уторак, 23 април 2013 15:11

У Божићној акцији испоруке пакетића за децу у Бронзаном Мајдану, спроведене на Бадњи дан, наши активисти су имали прилику да се упознају са породицом Папић и да се на лицу места увере у веома тешке животне услове у којима живи ова породица. Поред изузетно тешке финансијске ситуације, ова породица живи у старој, влажној и трошној кући, која не нуди ни минималне услове за нормалан и здрав живот, као ни за школовање деце. Донета  је одлука да се овој породици помогне тако што ћемо финансирати доградњу и постављање крова на новој кући, која је изграђена до прве плоче али су због недостатка финансијских средстава радови били одложени на неодређено време. Завршетак изградње куће ће породици Папић у многоме олакшати проблеме са којима се суочавају, а деци нудити здрав и топао дом, као и близину основне школе.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Испоручена помоћ ратном војном инвалиду Душку Пејаку и малој Каролини са Космета
среда, 17 април 2013 11:07

У суботу, 13.4, активисти Српског друштва Задужбина боравили су у Србији са циљем испоруке помоћи ратном војном инвалиду Душку Пејаку, родом Мостарцу, са пребивалиштем у Краљеву, и малој Каролини, девојчици из села Беревце крај Штрпца, која је погрешним дијагнозама доктора остала без слуха.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Благовештењски сабор у манастиру Гомирје
уторак, 09 април 2013 17:54

 

На Благовијести и Крстопоклону недељу (7.4.2013) смо у организацији СД Задужбина обишли манастир Гомирје. Пун аутобус поклоника и још неколико аута рано изјутра кренуло je из Крања и Љубљане.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Писмо подршке Дверима и народном протесту против политике Владе Републике Србије
четвртак, 04 април 2013 09:59

Поштовани пријатељи!

Са РТС-а нас и овде у расејању, владајућа, велеиздајничка клика обавештава, како се српски народ налази пред историјским одлукама, како морамо да бирамо између две лоше ствари и како немамо пуно времена за доношење одлуке. Доводе у дилему ствари око којих нема дилеме и праве компромисе тамо где се не праве компромиси. Преговарају са терористима и њиховим менторима о судбини српског народа. Понижавају Србију и српски народ на сваком кораку, још бескомпромисније него што су то чинили њихови предходници. Крше и непоштују Устав државе коју би морали да воде, а вођење су препустили Вашингтону, Бриселу и Берлину, јер немају алтернативу распарчавању, распродаји, тровању и даљем уништавању Србије.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
14 година од НАТО злочина
понедељак, 25 март 2013 18:08

У организацији СД Задужбина, 24. марта 2013, обиљежена је 14. годишњица бруталне агресије на Србију и српски народ. Дан прије, 23.марта 2013 у љубљанској цркви Св. Ћирила и Методија, служен је помен жртвама агресије као и страдалницима погрома над нашим народом на Косову и Метохији (17. март 2004).

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Ово су опасне књиге! Читајте их!
четвртак, 07 март 2013 05:31

 

Извор: Двери Српске - Покрет ЗА живот Србије

AddThis Social Bookmark Button
 
Издања "Catena mundi" у нашој продавници
петак, 01 март 2013 18:51

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа