Извештаји

Покрет "Двери за живот Србије" и "Catena mundi" у Љубљани
понедељак, 25 фебруар 2013 19:48

У настојањима Српског друштва Задужбина да нашем народу који живи у Словенији приближимо идеје истинског родољубља и активизма, и да наш народ поред вишегодишњег тровања лажима и обманама захваљујући "нашем"  јавном сервису као најважнијем средству информисања наших људи у расејању види, да ипак постоји алтернатива странчарењу, политиканству, полтронству и издаји, организовали смо представљање покрета Двери за живот Србије и издавачке куће Catena mundi у Словенији.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Испоручена 13. донација "За српски Космет"
петак, 01 фебруар 2013 21:12

Током прошле недеље, активисти Српског друштва Задужбина реализовали смо још једну успешну акцију помоћи нашој браћи и сестрама на Косову и Метохији. Савинданска акција Задужбине на Космету трајала је у периоду од 26.1 до 30.1.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 

 

Српско друштво Задужбина у својим настојањима за очување ћирилице као јединог писма српског језика, на Савиндан 27. (14.) јануара спровела је акцију поделе плаката са Азбуком под називом "Ћирилица у сваки српски дом".

 

Ова акција је покренута као један од многих видова борбе нашег друштва за очување ћирилице од заборава код наших људи у расејању, али пре свега код деце и омладине која је све подложнија асимилацији и њеним негативним утицајима и која у великој већини случајева нема ни најосновније знање матерњег језика. У том смислу, наше друштво је израдило пригодне плакате за учење ћирилице. Плакат је обликован тако, да сваки појединац може самостално да се учи штампана и писана ћирилићна слова, а може да послужи и као средство за помоћ родитељима који своју децу уче српски језик и ћирилицу. Уједно се надамо да ће плакати бити подстицај за учење ћирилице свих оних који је још не знају.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Божићна акција у Републици Српској
среда, 09 јануар 2013 12:48

На Бадњи дан 6. јануара 2013, активисти Српског друштва Задужбина и СКД Петар Кочић из Крања, обишли су општину Бронзани Мајдан у Републици Српској и уз помоћ свештеника о. Драгана Мијатовића испоручили 157 божићних пакетића за тамошњу децу у вредности 676,59 €.

 

Уједно су испоручили и скромну помоћ у основним животним намирницама за четири породице које су купљене у локалној продавници, у укупној вредности 480 КМ.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Мајице 33А за српски Космет
среда, 02 јануар 2013 16:53

Са великим задовољством вас обавештавамо да је српски модни бренд 33А из Београда, узео учешће у хуманитарној акцији "За српски Космет" и за ту прилику израдио и даривао мајице које ће се продавати у Србији, Русији и расејању, а сав приход од продаје мајица намењен је нашем угроженом народу на Косову и Метохији.

Цена мајице је 10 €, а можете је наручити путем нашег Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели или фејсбук налога.

 

 

НЕМА ПРЕДАЈЕ! КОСОВО ЈЕ СРБИЈА!

AddThis Social Bookmark Button
 
Српска слава и обичаји
четвртак, 20 децембар 2012 16:27

 

16. децембра је у организацији Српског друштва Задужбина, у Љубљани одржано предавање-трибина на тему Српска слава и обичаји са гостом предавачем јерејем мр. Жељком Лубардом. Пре почетка предавања су гости у пуној сали Пословног центра Словенијалес имали прилику да виде краћи документарни филм из продукције Фондације Пријатељ Божији под насловом Слава или крканлук, који је послужио као увод у предавање које је уследило. После предавања су посетиоци имали прилику да о. Жељку поставе питања везана за славу и обичаје.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Подршка Сд Задужбина протестном маршу у Београду
недеља, 09 децембар 2012 15:15

 

 

Пристајући на успостављање граничних прелаза са Косовом и Метохијом, Влада Србије отворено крши Устав. Обавеза је свих грађана Србије да заштите Устав и успротиве се успостављању такве границе.

 

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Војне формације на Балкану у 2 св. рату
понедељак, 26 новембар 2012 15:15

У петак, 23. новембра 2012, одржано је још једно предавање у организацији СД Задужбина, на тему "Војне формације на Балкану у 2 св. рату" . Никоме од посјетилаца није било нимало жао уложеног времена, јер су уважени гости - Драган Крсмановић и Урош Шуштерич заиста предочили сажет и аутентичан приказ стања. Наиме, први је свједочио о информацијама добивеним из великог броја архивских података, а други је био директан учесник збивања, која су уткана у наше биће као и ситуацију данас.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Нема зиме за Ајдуковиће са Космета
недеља, 18 новембар 2012 12:22

 

Удруженим снагама помогнута је још једна породица са простора Косова и Метохије. Хуманитарна организација Срби за Србе је, заједно са Српским друштвом Задужбина из Словеније, обезбедила породици Ајдуковић из страдалничког села Старо Грацко код Липљана 5м3 дрва за огрев у вредности од 200 евра.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Никола Алексић у Љубљани: Хемијско зарашивање са неба, генетски модификовани организми и Кодекс алиментариус
недеља, 11 новембар 2012 20:22

 

9. новембра је у Љубљани у организацији Српског друштва Задужбина, одржана трибина са темама: Хемијско зарашивање са неба, генетски модификовани организми и Кодекс алиментариус, а гост предавач био је Никола Алексић, директор Еколошког покрета Новог Сада, председник Скупштине Еколошког покрета Србије - Савеза еколошких организација Србије и председник Патриотског блока.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа