Извештаји

Благовештењски сабор у манастиру Гомирје
уторак, 09 април 2013 17:54

 

На Благовијести и Крстопоклону недељу (7.4.2013) смо у организацији СД Задужбина обишли манастир Гомирје. Пун аутобус поклоника и још неколико аута рано изјутра кренуло je из Крања и Љубљане.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Писмо подршке Дверима и народном протесту против политике Владе Републике Србије
четвртак, 04 април 2013 09:59

Поштовани пријатељи!

Са РТС-а нас и овде у расејању, владајућа, велеиздајничка клика обавештава, како се српски народ налази пред историјским одлукама, како морамо да бирамо између две лоше ствари и како немамо пуно времена за доношење одлуке. Доводе у дилему ствари око којих нема дилеме и праве компромисе тамо где се не праве компромиси. Преговарају са терористима и њиховим менторима о судбини српског народа. Понижавају Србију и српски народ на сваком кораку, још бескомпромисније него што су то чинили њихови предходници. Крше и непоштују Устав државе коју би морали да воде, а вођење су препустили Вашингтону, Бриселу и Берлину, јер немају алтернативу распарчавању, распродаји, тровању и даљем уништавању Србије.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
14 година од НАТО злочина
понедељак, 25 март 2013 18:08

У организацији СД Задужбина, 24. марта 2013, обиљежена је 14. годишњица бруталне агресије на Србију и српски народ. Дан прије, 23.марта 2013 у љубљанској цркви Св. Ћирила и Методија, служен је помен жртвама агресије као и страдалницима погрома над нашим народом на Косову и Метохији (17. март 2004).

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Ово су опасне књиге! Читајте их!
четвртак, 07 март 2013 05:31

 

Извор: Двери Српске - Покрет ЗА живот Србије

AddThis Social Bookmark Button
 
Издања "Catena mundi" у нашој продавници
петак, 01 март 2013 18:51

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Покрет "Двери за живот Србије" и "Catena mundi" у Љубљани
понедељак, 25 фебруар 2013 19:48

У настојањима Српског друштва Задужбина да нашем народу који живи у Словенији приближимо идеје истинског родољубља и активизма, и да наш народ поред вишегодишњег тровања лажима и обманама захваљујући "нашем"  јавном сервису као најважнијем средству информисања наших људи у расејању види, да ипак постоји алтернатива странчарењу, политиканству, полтронству и издаји, организовали смо представљање покрета Двери за живот Србије и издавачке куће Catena mundi у Словенији.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Испоручена 13. донација "За српски Космет"
петак, 01 фебруар 2013 21:12

Током прошле недеље, активисти Српског друштва Задужбина реализовали смо још једну успешну акцију помоћи нашој браћи и сестрама на Косову и Метохији. Савинданска акција Задужбине на Космету трајала је у периоду од 26.1 до 30.1.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 

 

Српско друштво Задужбина у својим настојањима за очување ћирилице као јединог писма српског језика, на Савиндан 27. (14.) јануара спровела је акцију поделе плаката са Азбуком под називом "Ћирилица у сваки српски дом".

 

Ова акција је покренута као један од многих видова борбе нашег друштва за очување ћирилице од заборава код наших људи у расејању, али пре свега код деце и омладине која је све подложнија асимилацији и њеним негативним утицајима и која у великој већини случајева нема ни најосновније знање матерњег језика. У том смислу, наше друштво је израдило пригодне плакате за учење ћирилице. Плакат је обликован тако, да сваки појединац може самостално да се учи штампана и писана ћирилићна слова, а може да послужи и као средство за помоћ родитељима који своју децу уче српски језик и ћирилицу. Уједно се надамо да ће плакати бити подстицај за учење ћирилице свих оних који је још не знају.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Божићна акција у Републици Српској
среда, 09 јануар 2013 12:48

На Бадњи дан 6. јануара 2013, активисти Српског друштва Задужбина и СКД Петар Кочић из Крања, обишли су општину Бронзани Мајдан у Републици Српској и уз помоћ свештеника о. Драгана Мијатовића испоручили 157 божићних пакетића за тамошњу децу у вредности 676,59 €.

 

Уједно су испоручили и скромну помоћ у основним животним намирницама за четири породице које су купљене у локалној продавници, у укупној вредности 480 КМ.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Мајице 33А за српски Космет
среда, 02 јануар 2013 16:53

Са великим задовољством вас обавештавамо да је српски модни бренд 33А из Београда, узео учешће у хуманитарној акцији "За српски Космет" и за ту прилику израдио и даривао мајице које ће се продавати у Србији, Русији и расејању, а сав приход од продаје мајица намењен је нашем угроженом народу на Косову и Метохији.

Цена мајице је 10 €, а можете је наручити путем нашег Ова адреса ел. поште заштићена је од спам напада, треба омогућити ЈаваСкрипт да бисте је видели или фејсбук налога.

 

 

НЕМА ПРЕДАЈЕ! КОСОВО ЈЕ СРБИЈА!

AddThis Social Bookmark Button
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа