Извештаји

Српска слава и обичаји
четвртак, 20 децембар 2012 16:27

 

16. децембра је у организацији Српског друштва Задужбина, у Љубљани одржано предавање-трибина на тему Српска слава и обичаји са гостом предавачем јерејем мр. Жељком Лубардом. Пре почетка предавања су гости у пуној сали Пословног центра Словенијалес имали прилику да виде краћи документарни филм из продукције Фондације Пријатељ Божији под насловом Слава или крканлук, који је послужио као увод у предавање које је уследило. После предавања су посетиоци имали прилику да о. Жељку поставе питања везана за славу и обичаје.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Подршка Сд Задужбина протестном маршу у Београду
недеља, 09 децембар 2012 15:15

 

 

Пристајући на успостављање граничних прелаза са Косовом и Метохијом, Влада Србије отворено крши Устав. Обавеза је свих грађана Србије да заштите Устав и успротиве се успостављању такве границе.

 

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Војне формације на Балкану у 2 св. рату
понедељак, 26 новембар 2012 15:15

У петак, 23. новембра 2012, одржано је још једно предавање у организацији СД Задужбина, на тему "Војне формације на Балкану у 2 св. рату" . Никоме од посјетилаца није било нимало жао уложеног времена, јер су уважени гости - Драган Крсмановић и Урош Шуштерич заиста предочили сажет и аутентичан приказ стања. Наиме, први је свједочио о информацијама добивеним из великог броја архивских података, а други је био директан учесник збивања, која су уткана у наше биће као и ситуацију данас.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Нема зиме за Ајдуковиће са Космета
недеља, 18 новембар 2012 12:22

 

Удруженим снагама помогнута је још једна породица са простора Косова и Метохије. Хуманитарна организација Срби за Србе је, заједно са Српским друштвом Задужбина из Словеније, обезбедила породици Ајдуковић из страдалничког села Старо Грацко код Липљана 5м3 дрва за огрев у вредности од 200 евра.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Никола Алексић у Љубљани: Хемијско зарашивање са неба, генетски модификовани организми и Кодекс алиментариус
недеља, 11 новембар 2012 20:22

 

9. новембра је у Љубљани у организацији Српског друштва Задужбина, одржана трибина са темама: Хемијско зарашивање са неба, генетски модификовани организми и Кодекс алиментариус, а гост предавач био је Никола Алексић, директор Еколошког покрета Новог Сада, председник Скупштине Еколошког покрета Србије - Савеза еколошких организација Србије и председник Патриотског блока.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Посјета породицама Татић (Г. Подградци) и Ћургуз (Мотике) , Р.Српска

 

12.окт 2012 (Св. Киријак Отшеник)

СД Задужбина се веома радо одазвала молби, заправо боље је рећи зову срца једног од наших приложника – нашег брата Горана Ранковића из Љубљане. Наиме, пожелио је да са нама посјети неке породице и да се још активније укључи у настојања свих нас да будемо бар мало бољи људи, посебно за ту прилику издвојио је 420 евра и покрио све трошкове пута.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Пројекција документарног филма Краљевина Србија
субота, 06 октобар 2012 20:20

У Љубљани је у петак, 5.октобра, поводом обележавања 100. годишњице ослобођења Старе Србије, пред пуном салом пословног центра Словенијалес, одржана пројекција документарног филма КРАЉЕВИНА СРБИЈА, у организацији Српског друштва Задужбина. Пре пројекције филма смо минутом ћутaњa одали пошту недавно преминулом Ђенералу Вељку Раденовићу, новодобном ослободиоцу Старе Србије. Приказан је и краћи филм - ретроспектива хуманитарних активности нашег друштва у протеклом периоду. На крају смо продајом мајица, филмова и прикупљањем добротворних прилога, прикупили 235 € за Хуманитарну фондацију "За српски Космет"

 

AddThis Social Bookmark Button
 
Септембарска СЗС акција у Крајини
уторак, 18 септембар 2012 14:41

Почетком месеца септембра спроведена је нова заједничка акција помоћи угроженим српским породицама на подручју Крајине. У овој акцији нешто скромнијег обима посећено је шест породица. Помоћ је допремљена одмах на лицу места за три породице, док ће у наредном периоду свеобухватном планираном помоћи бити помогнуто укупно осам породица. Инцијативи наше организације свесрдно су се придружиле братске организације новчаним средствима - Српска Православна Омладина Инсбрук 1.000 € и Српско друштво „Задужбина“ из Словеније са 700 €. У наредних неколико недеља, наша организација уплатиће око 1.800 € за потребе посећених породица.

 

 

Опширније: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
Народна кухиња Ново Брдо - Косово и Метохија
понедељак, 16 јул 2012 16:11

AddThis Social Bookmark Button
 
ИСПОРУЧЕНА ПОМОЋ БРАЋИ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ!
субота, 30 јун 2012 08:11

Током прошле недеље активисти српског друштва Задужбина из Словеније реализовали смо још једну успешну акцију помоћи нашој браћи и сестрама на Косову и Метохији. Подељена је новчана помоћ најугроженијм породицама из Штрпца, Поморавља, Метохије и Централног Косова, у износу од 4.625€.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Следећа > Крај >>

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа