Извештаји

Трибина: СРПСКА ПОРОДИЦА ДАНАС
петак, 15 октобар 2010 19:25

Поштована браћо и сестре!

14.октобра 2010. је у Љуљани одржана трибина под насловом СРПСКА ПОРОДИЦА ДАНАС, у организацији Српског друштва Задужбина и пријатеља из Културног друштва Михајло Пупин и Друштва српска заједница.

 

 

Многобројни гости су имали прилике да чују излагање Саше Илијића, вероучитеља из Књажевца који је уједно и председник друштва за српску духовну и биолошку обнову "Источник" и координатор Покрета за живот.

 

 

Током предавања је изнео многобројне шокантне чињенице везане за белу кугу због које ће српски народ нестати кроз нешто више од два века, ако се садашњи тренд настави. Присутне је упознао са активностима Покрета за живот као и о Култури Живота коју покрет подржава и промовише.

 Било је речи и о васпитању за породицу данас, о актуелним дешавањима у Србији, о садашњој власти и њеном (не)раду на очувању породице, абортусу и последицама по здравље жене, о слободи и лажној слободи, о Породичној шетњи... Пред крај су присутни имали могућност да нашем госту Саши Илијићу постављају питања везана за тему трибине.

 

 

Присутни су такође имали прилику да уживају у духовним и родољубивим песмама које је изводио музички састав Источник и који је овој трибини дао посебан печат.

 

 

По завршетку трибине су прикупљани добротворни прилози за фондацију "За српски Космет" уз напомену  да ће део средстава бити намењен и нашем народу у Крајини. Прикупљањем добротворних прилога и продајом часописа, књига и промотивног материјала је прикупљено 586 €.

Наши гости из Књажевца су у оквиру боравка у Љубљани посетили и Храм Св. Ћирила и Методија и Српску библиотеку у Љубљани.

 

AddThis Social Bookmark Button
 

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа