Извештаји

Турнеја пројекције документарног филма "Срби - народ који нестаје"
понедељак, 29 новембар 2010 14:34

Турнеја пројекције документарног филма "Срби - народ који нестаје" из продукције Фондације "Пријатељ Божији" из Канаде, која је договорена у мају ове године на Сабору српских братских удружења из средње Европе започета је у четвртак 25. новембра 2010. у Љубљани код Српског Друштва "Задужбина".

 

 

Два дана касније, у суботу 27. новембра, настављена  је у Инсбруку у организацији удружења СПОЈИ, а ако Бог да наставиће се почетком децембра код братске Хуманитарне Организације "Срби за Србе" у Бечу и Берну.

 

Посетиоци у Љубљани и у Инсбруку су имали прилику да се упознају са катастрофалном демографском стварношћу српске државе и народа. Сведочанство, које открива тужну истину да је српски народ на прагу свог историjског нестајања. Србија је данас земља старости, земља у којој је старачко роптање све гласније, а дечија граја све тиша и нечујнија.

 

На слици: Представници СПОЈИ помажу хуманитарну фондацију +ЗА СРПСКИ КОСМЕТ+

 

Поред поменутог документарног филма, посетиоци у Инсбруку, као и Љубљани су имали прилике да виде видео запис о породици Рогуља за коју се спрема хуманитарна помоћ неколико братских удружења из средње Европе и у којој ће учествовати и Српска Православна Омладина Инсбрук - СПОЈИ.

 

На слици: Заједничка фотографија са браћом у Љубљани након успешно започете заједничке турнеје пројекције филма "Срби - народ који нестаје"

 

Овде желимо напоменути да су чланови СПОЈИ, као представници свог удружења из Инсбрука у четвртак 25. новембра 2010. отпутовали у око 600 километра удаљену Љубљану, како би пружили братску подршку свом братском удружењу СД "Задужбина" на почетку турнеје овог филма и како би заједно ширили слогу и саборност у нашем народу и тако мотивисали и остале младе Србе да крену тим путем.

Што се пројекције филма у Инсбруку тиче, желимо напоменути да је било углавном младих људи, дакле омладинаца, које је документарни филм "Срби - народ који нестаје", као и видео запис о породици Рогуља јако дирнуо.

Такође је важно навести да је мања присутна група омладинаца, чији је просек старости те вечери био 17,5 година, у позитивном смислу умела да искористи мањи број посетилаца, како би се више времена посветило детаљима из филма, које су они у заједничком духу размотрили и тако заједничким снагама научили нешто ново о свом народу.

 

На слици: Заједничка фотографија омладинаца из Инсбрука - просек старости је 17,5 година

Након обављене пројекције филма омладинци су својим скроним прилозима по њиховим ђачким и студентским могућностима на штанду за прикупљање добровољних донација заједно сакупили 61,57€ што се може назвати малим успехом, ако се узме у обзир просечна старост од 17,5 година по посетиоцу те вечери!

Српска Православна Омладина Инсбрук - СПОЈИ се још једном захваљује браћи из СД "Задужбина" на гостопримству, као и свим донаторима и посетиоцима на указаном поверењу и подршци!

+ ЗАЈЕДНО СМО ЈАЧИ +

AddThis Social Bookmark Button
 

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа