Извештаји

Војне формације на Балкану у 2 св. рату
понедељак, 26 новембар 2012 15:15

У петак, 23. новембра 2012, одржано је још једно предавање у организацији СД Задужбина, на тему "Војне формације на Балкану у 2 св. рату" . Никоме од посјетилаца није било нимало жао уложеног времена, јер су уважени гости - Драган Крсмановић и Урош Шуштерич заиста предочили сажет и аутентичан приказ стања. Наиме, први је свједочио о информацијама добивеним из великог броја архивских података, а други је био директан учесник збивања, која су уткана у наше биће као и ситуацију данас.

 

Предавање је слободно можемо рећи још једно у низу оних, који дају за право једном народу да чује истину, која није презентована како треба у историјским књигама. Једностране информације и сликање свега по вољи "црвене револуционарне реакције у борби против великоспрског хегемонизма" резултовале су патњу и на крају 20. вијека по наш народ и све истинољубиве људе.

 

 

Гости су у свима нама пробудили жељу, да поколењима и роду пренесемо вољу и жељу за "алтернативном" историјом, историјом у којој је многострадални род српски дао превелике жртве - које не смијемо заборавити! То је наша дужност.  Јер заиста "нема ништа тајно што неће бити јавно, ни скривено што се неће дознати и на видјело изаћи".

 

У склопу хуманитарне фондације "За српски Космет" скупљено је 240 евра, које ћемо испоручити у следећој испоруци на КиМ.

 

 

AddThis Social Bookmark Button
 

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа