Помаже Бог, добро нам дошли...

 

Предавање: Историја и будућност Косова и Метохије
понедељак, 21 март 2011 17:18

У суботу 19. марта 2011. године одржано је предавање на тему "Историја и будућност Косова и Метохије" са пројекцијом филма "Kosovo. Can you imagine?" у организацији Српске Православне Омладине Инсбрук - СПО(Ј)И.

Предавање је одржано у просторијама Бухгалери (Buchgalerie), а предавач је био Марко Милорадовић, студент на правном факултету у Инсбруку и пуноправни члан Омладинског Удружења СПО(Ј)И.

Предавање на тему "Историја и будућност Косова и Метохије" је уједно представљало и друго по реду предавање у организацији СПО(Ј)И на немачком језику,на којем су учествовали аустријски,швајцарски, шкотски и српски пријатељи омладинског удружења, као и чланови и остали заинтересовани грађани из Инсбрука.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Косовска Витина у Љубљани
петак, 18 март 2011 17:58

У четвртак 17. марта 2011. године, у Љубљани је у организацији Српског друштва Задужбина  одржана трибина под називом “Косовска Витина у Љубљани” са гостом оцем Звонком Костићем, парохом витинским.

 

Отац Звонко Костић је у Љубљану дошао са благословом Његовог преосвештенства Епископа Рашко – призренског и Косовско – метохијског  Г. Теодосија да посведочи о нељудским условима у којима живи наш народ  у  косовском поморављу, о њиховој свакодневној борби да остану и опстану своји на своме док им је живот стално у опасности, без елементарних услова за живот и без помоћи српских државних институција које им у много случајева са својом корумпираном бирократијом још додатно отежавају борбу за опстанак.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
ОДРЖАН ДРУГИ САБОР СРПСКИХ УДРУЖЕЊА СРЕДЊЕ ЕВРОПЕ
среда, 16 март 2011 20:47

У суботу 12. и у недељу 13. марта 2011. године, одржан је други по реду Сабор српских удружења средње Европе у Инсбруку, чији је домаћин овом приликом била Српска Православна Омладина Инсбрук - СПО(Ј)И.


У саборном окупљању учествовалo je укупно пет удружења из Словеније, Аустрије и Швајцарске, а са великим задовољством истичемо да су нам се придружили и чланови удружења «Радости моја» из Немачке.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Tрибина : Косовска Витина у Љубљани
понедељак, 14 март 2011 17:19

СРПСКО ДРУШТВО ЗАДУЖБИНА Вас позива на трибину:

КОСОВСКА ВИТИНА У ЉУБЉАНИ


Гост: о. Звонко Костић, свештеник из Косовске Витине

 

Четвртак, 17.март 2011. Пословни центар Словенијалес, Дунајска цеста 22, Љубљана

Почетак у 19 часова. УЛАЗ СЛОБОДАН.

 

ПОЗИВНИЦА

AddThis Social Bookmark Button
 
СЗС одржали пројекцију у Бечу
уторак, 08 март 2011 17:24

Хуманитарна организација Срби за Србе одржала је у суботу 5. марта, у црквеном дому Храма Светог Саве у Бечу, пројекцију документарног филма Срби - народ који нестаје из продукције Пријатељ Божији.

 

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Сања Петрова: Говори српски да те цео свет бомбардује
понедељак, 07 март 2011 17:43

У "Продавницу" смо додали књижицу џепног формата "Говори српски да те цео свет бомбардује". То је збирка графита насталих за време НАТО агресије на СРЈ 1999. год. ауторке Сање Петрове: " Иако није било ни најмањег наговештаја да је бомбардовању крај, иако оптимизму није било места ни у сновима, српски народ је врло брзо заменио страх и огорчење само њему својственим смислом за хумор, који се у таквим тренуцима граничио са колективним мазохизмом, као и највећим српским, нематеријалним брендом, који не познаје ни један речник у свету - ИНАТОМ."

 

Цена књижице је 5 €, а сва средства од продаје, као и осталих артикала у "Продавници", намењена су "Хуманитарној фондацији За српски Космет".

AddThis Social Bookmark Button
 
<< Почетак < Претходна 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 Следећа > Крај >>

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа