Помаже Бог, добро нам дошли...

 

Хуманитурни турнир у малом фудбалу
среда, 02 јун 2010 18:42

Помаже Бог драга браћо!

 

Српско друштво Задужбина Вас позива на Хуманитарни фудбалски турнир, чији ће сав приход ићи за помоћ нашој браћи на Косови у Метохији!

Циљ турнира је међусобно дружење Срба из Словеније и истовремено чињење једног скромног геста чиме ћемо помоћи нашу браћу на нашој Светој земљи и дати им на тај начин и моралну подршку, како би истрајали у својој борби за опстанак на вековним огњиштима.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Немањићи Тићино - породица Станковић
среда, 02 јун 2010 15:46

 

Били смо  у посети петочланој породици Станковић која живи у напуштеним омладинским баракама (из времена братства и јединства) у Kаракају.  Пореклом су из Олова и као већина српског становништва са тог простора,  деведесетих година су избегли и до повратка муслиманског становништва били настањени  у Зворничком насељу  Дивич (СВ.Стефан).

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Немањићи Тићино - Микан Ристановић
понедељак, 31 мај 2010 15:56

После предлога  наших чланова, који су већ и сами  учествовали у прикупљању помоћи,  посетили смо Микана Ристановића у селу  Трновица (Зворник).
Микан је у четвртом разреду због здравствених проблема напустио школу , после неколико година неуспешног лечења, установили су да има тумор испод ока  да због тога има хормонски поремећај у расту (висок је 215цм)и да мора хитно да се оперише .

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Немањићи Тићино - Породица Мачак
недеља, 30 мај 2010 12:44

Посетили смо самохрану мајку Гордану која живи са седмеро деце и једним унучетом у напуштеним баракама "фабрике инжињериг" у каракају . Живе у две собице, Светлана са Дејаном у једној а остали у другој са једним креветом на којем спава Гордана и мања деца док већа деца спавају на поду. Немају ни ормар па сво одело које имају је на једној хрпи у ћошку собе. Шпорет им не ради па морају да иду код комшија да би спремали оно мало хране што обезбеде.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Срби за Србе - помоћ за породице у Српској
субота, 29 мај 2010 18:21

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе из САД посетили су и помогли две српске многодетне породице у Републици Српској - Нешковиће из села Бољанићи (на слици) и породицу Максимовић из села Петрово. У висини од 350 евра за сваку породицу обезбеђена је основна помоћ у храни и хигијенским пакетима. Такође, за породицу Нешковић обезбеђена је нова веш машина док је за Максимовиће обезбеђен замрзивач.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Одржано хуманитарно песничко вече
петак, 28 мај 2010 15:33

У четвртак, 27. маја, одржано је хуманитарно песничко вече са циљем прикупљања прилога за угрожене Србе на Косову и Метохији.

 

Захваљујући хуманости српских песника из Словеније, који су се одрекли свог хонорара од продаје њихових књига и збирки песама, као и личним прилозима и њих и гостију на овој песничкој вечери, успели смо да сакупимо 371 еуро прилога, који ће бити испоручени нашој најугроженијој браћи на Косову и Метохији у оквиру испоруке осме донације Фондације "За српски Космет", која функционише у склопу нашег друштва "Задужбина".

Велико хвала свима који су наступили, као и свим гостима!

 

НЕМА ПРЕДАЈЕ!

 

Фотографије

AddThis Social Bookmark Button
 
<< Почетак < Претходна 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 Следећа > Крај >>

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа