Помаже Бог, добро нам дошли...

 

Породица Бјелић, Козара
понедељак, 28 октобар 2013 18:46

Наши активисти из Градишке посјетили су породицу Бјелић у подкозарском селу Турјак.
Рајко са супругом и троје малолетне деце: Жељка (15 г), Слађа (14 г) и Жељко (11 г) живи у напуштеној трошној кући. Већ смо им помогли једном, пре пар месеци, куповином лекова, до којих је тешко доћи јер се  продају  само у Њемачкој. Због тешке ситуације у којој се породица налази одлучили смо да их поново посетимо и помогнемо.

 

Опширније: Немањићи Тићино

AddThis Social Bookmark Button
 
Срби за Србе на Косову и Метохији
понедељак, 28 октобар 2013 18:36

Представници Хуманитарне организације Срби за Србе спровели су 12. и 13. октобра нову велику хуманитарну акцију на Косову и Метохији. Овог пута, припремљен је терен за предстојећу традиционалну, до сада највећу, Божићну хуманитарну акцију наше организације широм Балкана. Посећено је укупно 8 породица на северу Космета и у Косовском поморављу, за које ће у наредном периоду бити прикупљана средства за неопходне ствари са акцентом на прикључке за трактор, чиме ће породице добити додатан подстицај за самосталан рад и привређивање, а тиме и за останак на Косову и Метохији.

 

Опширније: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
ИЗЛОЖБА "МОЈЕ ЈАДОВНО" У ЛОНДОНУ
субота, 26 октобар 2013 08:04

Позивамо Вас да нам се придружите на отварању изложбе "Моје Јадовно", у Лондону, у петак, 01. новембра 2013. у 19:00 часова у Дому Епископа Николаја, 89 Lancaster Road, London, W11 1QQ.

Организатори изложбе: Црква светог Саве у Лондону и Удружење грађана "Јадовно 1941." из Бањалуке. Ауторски тим изложбе: Предраг Лозо, Драгослав Илић, Душан Басташић.

 

Прва изложба, 72 године након великог страдања Срба и Јевреја у комплексу логора смрти НДХ Јадовно-Госпић-Паг, наставља свој пут. Изложба које је до сада виђена у: Новом Саду, Београду, Сремским Карловцима и Митровици, Музеју Семберије у Бијељини, у добојском музеју, Деревенти, Броду, Источном Новом Сарајеву, Требињу и Њујорку, биће постављена и у Лондону.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
СЗС за Караће и Обачкиће код Зворника
петак, 25 октобар 2013 15:53

Хуманитарна организација Срби за Србе у сарадњи са удружењем "Наши Анђели" из Зворника помогла је почетком октобра седмочлану породицу Караћ и осмочлану породицу Обачкић из околине Зворника. Помоћ се састојала у куповини комбинованог фрижидера и веш машине за Караће, док је Обачкићима купљена веш машина. Укупна вредност достављене помоћи износила је 550 КМ.

 

Опширније: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
Купатило за породицу Јокановић
среда, 23 октобар 2013 14:53

Прошле године смо упознали четворочлану породицу Јокановић, из Брањева општина Зворник, и том приликом дали обећање да ћемо им помоћи и урадити купатило у кући.

С'обзиром да су они млади да имају двоје мале деце, и да су на жалост незапослени, сматрамо да им је наша мала помоћ за изградњу купатила била неопходна. Наши активисти су их недавно посетили и купили потребан материјал: лепак за плочице, фуг масу, туш и вц шољу.

 

Опширније: Немањићи Тићино

AddThis Social Bookmark Button
 
Нове књиге за школу код Вуковара
четвртак, 17 октобар 2013 14:52

Протекле недеље успешно је испоручен трећи и последњи пакет одабраних књига ((СПИСАК КЊИГА) за основну школу у Бршадину крај Вуковара. Овај мали пројекат помоћи основцима у Бршадину имао је за циљ опремање школске библиотеке, како би основци у Бршадину имали на располагању одговарајуће књиге и како би наставни програм био употпуњен већим бројем наслова. На свесредној помоћи у спровођењу овог пројекта, захваљујемо се г-дину Банету, као и пријатељима из Вуковара, без којих не би били у могућности да спроведемо акцију овог типа.

 

Извор: Хо Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
<< Почетак < Претходна 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Следећа > Крај >>

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа