Помаже Бог, добро нам дошли...

 

Породица Сикимић, Каракај
понедељак, 03 фебруар 2014 20:07

У периоду годишњих одмора, наши активисти из источне Српске, обишли су наше старе познанике петочлану породицу Сикимић из Каракаја. Славољуб и Бранка имају троје деце Ђорђе (16 г.), Немања (13 г.) и Константин (6 г.). Бранка је у благословеном стању ускоро ће родити четврто дете.Нису запослени једино сигурно примање им је 105.-км дечијег додатка, од кога преживљавају, Славољуб покушава да пронађе посао али зими је то готово немогуће, нада се да ће у марту отићи на привремени рад у Русију.

 

Опширније: Немањићи Тићино

AddThis Social Bookmark Button
 
Помоћ за Кесен кроз први хуманитарни турнир КРАЉЕВСКИ КУП
субота, 01 фебруар 2014 08:30

У суботу, 25. јануара 2014. године Српска православна омладина Инсбрук – СПО(Ј)И је, у насељу Олимпијско село у Инсбруку, успешно организовала први хуманитарни турнир у фудбалу у хали под називом КРАЉЕВСКИ КУП.

Омладинска организација СПО(Ј)И је КРАЉЕВСКУ КУП у првом плану покренула као хуманитарни турнир, али се слободно може рећи да се ради и о интеграционом турниру, јер су већ на првом одржавању турнира учествовале 20 екипе са играчима и гостима из преко 20 различитих земаља порекла.

 

 

Опширније: СПО(Ј)И

AddThis Social Bookmark Button
 
С ПЈЕСМОМ У ЗАВИЧАЈ
уторак, 28 јануар 2014 16:19

У организацији Културног друштва Михајло Пупин, Српског културног клуба и Српског друштва Задужбина, 23. јануара, одржано је песничко вече под називом: С пјесмом у завичај, на којем су учествовали наши песници који живе и стварају своје песме у Словенији, на српском језику и који "с пјесмом другују са завичајем"

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Божићна акција у Бронзаном Мајдану и Стратинској
понедељак, 20 јануар 2014 17:53

На најрадоснији хришћански празник,  активисти Српског друштва Задужбина су и ове године обрадовали најмлађе у Бронзаном Мајдану и Стратинској са око 300 Божићних пакетића.


AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Породица Тодоревић, Горња Борина
петак, 17 јануар 2014 15:48

Сваке године већина наших сународника зимски одмор проводи са најмилијима у отаџбини. Током одмора наши чланови одвоје пар дана да би посетили неколико породица, у својој близини, и обрадовали их поклонима за Божић. Једна од породица коју су активисти Х.О. Немањићи-Тићино обрадовали поклонима је шесточлана породица самохране мајке Снежане Тодоревић и њено петеро деце: Вељко, Ђорђе, Сузана, Валентина и Дуња .

 

Опширније: Немањићи Тићино

AddThis Social Bookmark Button
 
Божићни пакетићи и нове посете
петак, 17 јануар 2014 15:44

Чланови организације Срби за Србе из Новог Сада посетили су 4. јануара породице Дањек, Новаковић и Вујаковић у Бачкој како би им уручили Божићне пакетиће и упознали се са њиховом ситуацијом. Прву породицу коју смо обишли је породица Дањек у Равном Селу, коју већ дуже време помажемо. Овог пута смо само свратили у кратку посету ради уручења пакетића. Нисмо се најавили како би што више изнендадили децу која су била одушевљене поклонима. Иначе породици Дањек смо прошле године изградили купатило.

 

Опширније: Срби за Србе

AddThis Social Bookmark Button
 
<< Почетак < Претходна 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следећа > Крај >>

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа