Помаже Бог, добро нам дошли...

 

ВИДОВДАНСКО-ПЕТРОВДАНСКА ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ
среда, 17 јул 2013 18:53

Први део испоруке донације од 25. до 28. јуна 2013.


Активисти Српског друштва Задужбина су у периоду од 25. до 28. јуна посетили јужне српске покрајине Косово, Поморавље и Метохију и том приликом испоручили помоћ од 1800 € у селима енклаве Ново Брдо. Уз помоћ активиста из Хуманитарне организације “Мајка девет Југовића” помогли смо следеће породице:

 

- Стојковић Душица и Љубиша, деца Јован (11) и Јана (6), село Прековце
Њима су пре 2 године украли краву, а млечни производи су неопходни за лечење Љубише. Стога смо одлучили да им набавимо краву коју су наредних дана саборци из Мајке Девет Југовића доставили. По сведочењу наше браће и сестара који тамо живе, овакви и слични случајеви се пречесто дешавају, а такозвана косовска полиција не ради ништа по том питању. Не само да наш народ нема посао већ и због оваквих учесталих догађаја немају слободу да нешто стекну, а и ако успеју нешто створити, живе у страху да то не изгубе.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Народни фронт као решење за излазак из кризе српске опозиције (3. део)
среда, 17 јул 2013 13:56

Бошко Обрадовић
У Народни фронт би требало да уђу и странке, али их нећемо чекати. Националне теме појачаћемо социјалним и економским, јер сви губитници транзиције наши су савезници.


Постоје и бржа решења наших проблема. Прво је да у оквиру неке од следећих тактично-показних вежби коју ће Жандармерија одржати Полиција искористи прилику и присуство највиших државних функционера да их све похапси, по узору на чешку полицију. Отворено смо као Двери позивали снаге безбедности, Војску и Полицију, да заштите уставни поредак Србије и спрече владајући режим да спроводи антиуставне активности по питању Косова и Метохије. Наш позив је и даље отворен.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Немањићи Тићино: Бобан Стојановић
среда, 17 јул 2013 13:46

Наш активиста из Градишке посетио је и уручио помоћ у лековима, завојима и другим медицинским стварима Бобану Стојановићу из Градишке. Бобан је годинам везан за кревет, породици је месечно потребно преко 1000.- км за лекове завоје и средства за дезифенкцију, јер мора да борави у потпуно стерилној соби.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Половна фреза за Радиће у Крајини
уторак, 16 јул 2013 10:51

Протеклих дана, успешно је реализована заостала испорука помоћи породици Радић планирана током наше Васкршње посете Крајини 2012. Том приликом набављена је половна фреза са приколицом и додатним прикључцима у вредности од 2.000 €. Недостатак средстава и проблем са налажењем одговарајуће фрезе били су главни разлози за овако касну испоруку у односу на нашу прошлогодишњу посету.

 

Опширније: Срби за Србе

 

AddThis Social Bookmark Button
 
Народни фронт као решење за излазак из кризе српске опозиције (2. део)
четвртак, 11 јул 2013 09:14

Бошко Обрадовић
Народни фронт не сме да оклева и мора јасно да се определи против новог Тита - Александра Вучића.

 

Како је Александар Вучић постао лидер Друге Србије?
Не желим да трошим време на анализу политичких криминалаца које представљају Ивица Дачић и Млађан Динкић. Они ће ионако завршити као монета за поткусуривање страних центара моћи којима верно служе, а обрисаће их лично Александар Вучић као предизборне адуте на неким од следећих избора на којима треба наћи жртвено јагње за све што не ваља у држави и обезбедити нови мандат на власти. Желим да овом приликом говорим о ономе о коме наши медији више не смеју да изговоре ниједну критичку реч и који се великом брзином приближава статусу новог Тита. Свакодневно смо сведоци све више оних срамних прелетача и улизица који се куну да са Његовог пута неће скренути.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Породица Гојковић
четвртак, 11 јул 2013 09:11

Предраг Гојковић је избјегао са фамилијом у Републику Српску, родом су из Салвоније(Хр), настанили су се у  Градишци, са супругом Горанком и четворо дјеце: Тамара (12 г), Драган (9 г), Јелена (3 г) и Урош(1 г), живе као подстанари у подкровљу једне приватне куће, са њима живи и Предрагова мајка Добрила.

 

Опширније: Немањићи Тићино

AddThis Social Bookmark Button
 
<< Почетак < Претходна 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Следећа > Крај >>

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донација



Износ (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа