Помаже Бог, добро нам дошли...

 

Хуманиарни турнир за породицу Папић
уторак, 23 април 2013 15:11

У Божићној акцији испоруке пакетића за децу у Бронзаном Мајдану, спроведене на Бадњи дан, наши активисти су имали прилику да се упознају са породицом Папић и да се на лицу места увере у веома тешке животне услове у којима живи ова породица. Поред изузетно тешке финансијске ситуације, ова породица живи у старој, влажној и трошној кући, која не нуди ни минималне услове за нормалан и здрав живот, као ни за школовање деце. Донета  је одлука да се овој породици помогне тако што ћемо финансирати доградњу и постављање крова на новој кући, која је изграђена до прве плоче али су због недостатка финансијских средстава радови били одложени на неодређено време. Завршетак изградње куће ће породици Папић у многоме олакшати проблеме са којима се суочавају, а деци нудити здрав и топао дом, као и близину основне школе.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Помоћ за породицу Лазаревић, Дебељача
уторак, 23 април 2013 15:04

После недавно примљеног апела за помоћ, уз помоћ наших пријатеља из Београда, помогли смо породици Лазаревић из Дебељаче.  Преносимо извештај Росе Ристић:
Београд, 14:04

Аутобуска станица, долази пикап и крећемо према Дебељачи.

 

Опширније: Немањићи Тићино

AddThis Social Bookmark Button
 
Бошко Обрадовић - 18 минута болне али спасоносне истине
понедељак, 22 април 2013 14:30

AddThis Social Bookmark Button
 
Саопштење за јавност Светог Архијерејског Синода Српске Православне Цркве
понедељак, 22 април 2013 13:56

Обраћање држави Србији и српском народу поводом парафирања споразума у Бриселу

У Бриселу је парафиран текст споразума „о принципима нормализације односâ“ између „Београда“ и „Приштине“, што је, свакако, еуфемизам уместо „Србије и Косова", односно између председника Владе Србије и „председника Владе Косова“, иначе лица са потернице коју је расписала Србија. Неотклоњиви је утисак да се ради о потпуном повлачењу институционалног присуства Србије на територији њене јужне покрајине, о успостављању ограничене аутономије српске заједнице на простору северно од моста на Ибру у Косовској Митровици, у оквиру Тачијевог естаблишмента, и, самим тим, о посредном и прећутном, али ипак фактичком признавању постојања система државне власти на Косову и Метохији независног од постојећег државног устројства Србије. Ствар је отежана пристанком државног врха Србије на несметани процес „евроинтеграцијâ“ тачијевског Косова (без помена Метохије, која звучи превише православно и српски, али и без било каквог помињања Србије у том контексту), а нема никакве сумње у то да ће, после плаћања овако високе цене за фамозни „датум о почетку преговора“, и то преговора са непознатим бројем нових услова и са неизвесним исходом, цена за сам евентуални улазак у Европску унију бити и формално признавање „независног Косова“ од стране Србије и њена обавеза да не омета добијање столице „Косова“ у Уједињеним нацијама.

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Прослеђена помоћ за малу Љубицу
понедељак, 22 април 2013 13:50

Донатори Хуманитарне организације Срби за Србе уплатили су у претходним данима новчану помоћ за потребе операције срца мале Љубице Адамић, па смо сходно томе донације у укупној вредности од 10.000 динара проследили на наменски динарски рачун. Прикупљање средстава је при крају, и надамо се да ће се операција срца ускоро обавити у Бечу.

Више информација о самој акцији погледајте ОВДЕ.

AddThis Social Bookmark Button
 
Моје Јадовно у Њујорку
недеља, 21 април 2013 05:50

Дан сјећања на Јасеновачке жртве, обиљежава се у недељу 21. априла у Њујорку, дванаесту годину за редом. Као и претходних година, комеморативни скуп ће бити одржан у Меморијалном комплексу у Бруклину, посвећеном сјећању на Холокауст.

Овај Парк сјећања, подигнут је давне 1985. године, а од 17. априла 2005. у њему се налази и Споменик Јасеновачким жртвама. Ово Спомен обиљежје, подигнуто је захваљујући великом ентузијазму и залагању господина Бари Литучи Дамјановића, предсједника Института за истраживање Јасеновца (Jasenovac research Institute, JRI).

Већ неколико година заредом, градоначелник Њујорка проглашава 22. април “Даном Јасеновца у Њујорку”.

 

Опширније: ЈАДОВНО 1941.

AddThis Social Bookmark Button
 
<< Почетак < Претходна 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 Следећа > Крај >>

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа