Помаже Бог, добро нам дошли...

 

Први хуманитарни СЗС роштиљ
петак, 27 мај 2011 16:06

Представнции, донатори и пријатељи Хуманитарне оргнаизације Срби за Србе из Аустрије организовали су протеклог викенда први хуманитарни роштиљ где су уз дружење и опуштену атмосферу прикупили симболичних 50 евра донација, а пре свега послали поруку свим српским заједницама широм Дијаспоре да следе њихов пример и своје дружење украсе и доброчинством.

AddThis Social Bookmark Button
 
Док је Срба и Крајине биће...
среда, 25 мај 2011 18:59

Док је Срба и Крајине биће...

 

Извештај: Предраг Маринковић


Српска омладина још једном је на делу показала своју саборност и слогу. Окупљени у неколико организација, вођени узвишеним циљевима у борби за бољи положај српског народа, заједничким снагама спровели су у дело нову акцију помоћи угроженим српским породицима на подручју Српске Крајине. У другој заједничкој акцији (петој по реду за нашу организацију) чланови Хуманитарне организације „Срби за Србе“ из Србије и Српског Друштва „Задужбина“ из Словеније, својим присуством на терену, а истовремено финансијски потпомогнути Хуманитарном организацијом „Немањићи-Тићино“ из Швајцарске и „Српском Православном Омладином Инсбрук“ из Аустрије, протеклог викенда 20-23.05. завршили су дуго планирану акцију на подручју Лике у српској Крајини. Заједничким радом, а пре свега братском слогом, посећено је и помогнуто десет породица са укупно 25 деце.


AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
И ратни злочини тема преговора о приступању Хрватске у ЕУ
уторак, 24 мај 2011 09:58

Приредио: Дарко ТЕРЗИЋ

БРИСЕЛ, 23. МАЈА /СРНА/ - Први потпредсједник Европског парламента Ђани Питела рекао је да се међу питањима која још нису дефинисана у преговорима о приступању између ЕУ и Хрватске налазе осјетљиве теме, као што су ратни злочини и потпуна сарадња са Хашким трибуналом, повратак избјеглица и потпуна примјена закона против дискриминације.

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Свети Ћирило и Методије и почеци ћирилице
понедељак, 23 мај 2011 20:17

У суботу 21. маја 2011. године у организацији Српске Православне Омладине Инсбрук - СПО(Ј)И одржано је предавање  магистра Радована Калабића на тему "Свети Ћирило и Методије и почеци ћирилице" уз промоцију његове најновије књиге "Под прекорним погледом историје".


Предавање је одржано у просторијама Бухгалери (Buchgalerie), а предавач је био мр Радован Калабић, познати књижевник, историчар и публициста из Београда.

 

Предавање о "Светом Ћирилу и Методију и почецима ћирилице" представљало је почетак и уједно први корак у кампањи за очување српског ћириличног писма међу Србима у алпској покрајини Тирол, коју покреће СПО(Ј)И.

 

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
Српска омладина за српски Космет
четвртак, 19 мај 2011 18:38

Протекле недеље се је српска омладина самоиницијативно организовала и прикључила акцијама Српског друштва Задужбина.

Као резултат тога су поред прикупљених донација: Приштина 10 € , Зворник 10 € , Цетиње 5 € , Суботица 80 € , које су прослеђене хуманитарној фондацији За српски Космет, и иницијатива да се у кафићу Весто, у улици Војислава Илића у Београду, ускоро постави кутија за прикупљање добротворних прилога за фондацију За српски Космет.

 

НЕМА ПРЕДАЈЕ!

AddThis Social Bookmark Button
 
2. Хуманитарни фудбалски турнир
четвртак, 12 мај 2011 16:32

Српско друштво Задужбина Вас позива на 2. Хуманитарни фудбалски турнир.

Сав приход од  пријава за учешће на турниру намењен је за помоћ нашој браћи на Косови у Метохији!


Циљ турнира је међусобно дружење Срба из Словеније, Расејања и Српских земаља и истовремено чињење једног скромног геста чиме ћемо помоћи нашу браћу на нашој Светој земљи и дати им на тај начин и моралну подршку, како би истрајали у својој борби за опстанак на вековним огњиштима.

 

 

AddThis Social Bookmark Button
Опширније...
 
<< Почетак < Претходна 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 Следећа > Крај >>

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донација



Износ (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа