Вести

АПЕЛ СРПСКОЈ ЈАВНОСТИ:
среда, 03 фебруар 2010 18:46

СРПСКЕ ЖРТВЕ НИСУ МАЊЕ ВАЖНЕ

 

Поводом актуелне иницијативе Председника Тадића у вези са усвајањем Резолуције о Сребреници у Скупштини Србије, у име будућности наше деце и наше државе, обраћамо се српској јавности са следећим апелом:


Сматрамо да је осуда сваког злочина, укључујући и ратни, потребна и неопходна. Међутим, извлачење једног јединог случаја из многобројних ратова на Балкану у 20. веку и његово претварање у антисрпски митски симбол о коме није дозвољено сазнати ни околности ни тачан број погинулих, нити било какву информацију ван званично наметнуте верзије догађаја, говори да се иза тога не крије потреба за осудом злочина већ најбаналнија политизација - утолико гора што манипулише људским жртвама.

Прихватање „историјске истине“ оних који су 1995. и 1999. бомбардовали наш народ и усвајање посебне резолуције о Сребреници представљаће велику и непоправљиву грешку. Усвајање овакве резолуције значиће напад на опстанак Републике Српске, поткопавање њене садашње борбе за будућност и шамар за преко 30.000 Срба погинулих током њеног стварања. Подсећамо да су такву идеју јединствено осудили они који су о њој најпозванији да се изјасне: сви представници српског народа у Републици Српској.

И не само то: предвиђена резолуција ствара дугорочну политичку хипотеку над државом Србијом и читавим српским народом, коме се истовремено у Хашком трибуналу намеће злочиначки идентитет и овим координираним деловањем онемогућава свака будућа борба за националне интересе у региону и свету у целини.

Не постоји ни један једини разлог да Скупштина Србије усвоји такву резолуцију и да тиме навуче срамоту на читаву нашу државу и садашњу генерацију њених становника. Упозоравамо сваког посланика који за такву резолуцију буде гласао да ће вечна срамота остати уписана на његовом имену.

Још се у историји није десило да један народ тако понизи своје жртве и своје национално достојанство. Посебно то не сме да учини народ над којим је у 20. веку учињен вишеструки геноцид о коме се још увек ћути, а уместо да историјско сећање и превенција геноцида постану темељ званичне спољне политике Србије, наши властодршци планирају да сопствени народ избришу из историје. Апелујемо на власт да одустане од ове самоубилачке идеје, а на српску јавност да се подигне и одбрани своје достојанство и право на будућност српског народа и државе.

 

 

ПРИДРУЖИ СЕ АПЕЛУ: Сребреница не сме проћи! Српске жртве нису мање важне!

AddThis Social Bookmark Button
 

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа