Вести

Били смо поносни ратници: РВИ добили помоћ Двери
четвртак, 16 јун 2011 15:48

У оквиру акције „Били смо поносни ратници“ Двери уручиле помоћ тријици ратних војних инвалида.

Поводом 10. јуна, и годишњице окупације Косова и Метохије од стране НАТО пакта, Двери су уручиле скромну помоћ тројици ратних војних инвалида у Суботици, Чачку и Лапову, са жељом на првом месту да се никада не заборави жртва свих они који су погинули или рањени у одбрани Отаџбине од НАТО агресије 1999. године.

 


 

 

Повереништво у Чачку са 10.000 динара помогло је Слободана Ненадића, ратног ветерана са Кошара, из чувене јединице 18-годишњака који су били на редовном одслужењу војног рока од 1998. године и који су одбранили границу према Албаниији од копнене инвазије која је трајала све време бомбардовања. Слободан је остао без ока, данас живи као подстанар са братом и мајком и једини је који ради у породици. Члан је часног Удружења Браниоци отаџбине 1998-1999.

Млади Лапова, братска организација која представља Двери-Покрет за живот Србије у Лапову, посетили су председника Удружења ратних војних инвалида Лапова Љубомира Бату Кумрића, који је 60 процената инвалид и без радног односа. Том приликом уручен му је скроман поклон-пакет хемијских средстава за домаћинство и кожна јакна.

Светосавска омладина, братска организација која представља Двери у Суботици, помогла је седмочлану породицу Перић са 17.000 динара (прилог са примопредаје помоћи погледајте овде.


 

Зашто овај датум?

Двери – Покрет за живот Србије одабрале су овај датум да проговоре у име свих оних који су дали свој живот за Отаџбину у последњих 20 година. Сматрамо да не смемо заборавити ратне војне инвалиде и породице погинулих за Србију и да треба да истакнемо њихову жртву као патриотски пример и покажемо да их се сећамо. О овој теми више не говоре политичке организације у Србији и Двери су дужне да исправе ову неправду према онима који су жртвовали своје животе да бисмо ми живели у слободи.

10. јун смо прошле године предложили као дан сећања на геноцид учињен над нашим народом у 20. веку (овај датум подсећа на дан престанка бомбардовања Србије и Црне Горе од стране НАТО пакта 1999. године и почетак прогона Срба на Косову и Метохији и окупације. Датум са једне стране може да буде збирни за обележавање свих српских страдања и геноцида над нама учињених у 20. веку, а посебно има проактивну функцију чувања сећања на окупацију Косова и Метохије).

Наша социјална акција Били смо поносни ратници је симболични показатељ да ће у Србији за коју се ми залажемо бити цењена жртва свих оних породица чији су чланови дали живот за Отаџбину или остали ратни војни инвалиди током рата на Косову и Метохији. Држава мора да се сети њихове жртве и пронађе начине за помоћ онима међу њима који су социјално угрожени.Инфодвери

AddThis Social Bookmark Button
 

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа