Помаже Бог, добро нам дошли...

 

Бог ти помогао Ђенерале!
уторак, 29 мај 2012 18:03

 

Поруком  „Бог  ти помогао Ђенерале!“, посланом са Трга Крајине и прислуживањем свијећа  за здравље раба Божијег Ратка у Храму Христа Спаситеља, у Бањалуци је у суботу 26.05.2012. године обиљежена годишњица хапшења команданта Војске Републике Српске ђенерала Ратка Младића.

 

 

ЗБОГ ЧЕГА СВЈЕТСКИ МОЋНИЦИ СУДЕ ЂЕНЕРАЛУ МЛАДИЋУ?


Данас, 26. маја, навршава се година дана од срамног хапшењa команданта Војске Републике Српске ђенерала Ратка Младића и њeгове предаје или, тачније речено, продаје НАТО суду.
Чињенице које негирају праведност и легитимитет такозваног „Међународног суда за кривично гоњење лица одговорних за тешка кршења међународног хуманитарног права на територији бивше Југославије“ (познатијег као Хашки суд), а тиме и његових оптужница и пресуда,  јесу:


- По Повељи УН, само Генерална скупштина– а не и Савјет безбједности, који је оснивач суда– има право оснивања нових тијела.


- Пракса по којој се неке од оптужница подижу јавно, а неке су „запечаћене“, тајне, преседан је у судској пракси.


- Постоје земље чланице УН чији грађани у случају надлежности тог суда не одговарају пред њим, него пред судовима својих земаља. Једна од тих земаља јесу и САД.


- Хашки суд се не финансира из извора УН, већ су главни финансијери владе САД и Саудијске Арабије, са мрежом невладиних организација.


Међутим, тек структура донесених пресуда говори о праведности овог такозваног суда:
Од укупно 960 година и четири казне доживотног затвора, Срби су добили 748 година затвора и четири доживотне казне, Хрвати 166 година, а муслимани 41 годину. Међу осуђенима је 66% Срба, а од 58 осуђених највиших државних функционера и високих официра, 50 су Срби!
Због свега овога Хашки суд је за све правдољубиве људе, нелегалан, пристрасан, инструментализован и неправедан политички суд.
Срби, знајући да хришћанин не живи живот као тужилац, већ као оптужени и не очекују Правду од правосуђа типа „кадија те тужи, кадија ти суди“.
Није Ратко Младић оптужен, прогањан, лишен свих људских права и заробљен због тога што је украо, проневјерио државне паре, отео, злостављао или убио некога.
Не, Ратку Младићу свјетски моћници суде зато што је у одсудном часу, кад је требало „стати и на страшном мјесту постојати“, стао испред силе зла, часно и одговорно радећи свој посао српског официра.


Суде му јер се одважио супротставити сили НАТО савеза, који је уз Ватикан, главни организатор и покретач распада бивше Југославије. Касније и главни џелат Срба.
Суде му зато што није погнуо главу и побјегао, него је организовао одбрану своје отаџбине и сачувао свој народ од новог Јадовна, Јасеновца, Пребиловаца, Дракулића...
Суде му да више никад никоме, нигдје у свијету, не падне на памет да се супротстави сили зла у његовој намјери да завлада свијетом.
Суде му да се у сваком Србину, у сваком слободоумном човјеку, убије помисао на отпор вољи моћника да спроведу свој мрачни план стварања новог свјетског поретка и владавине свијетом.


Не бранимо ми ђенерала Ратка Младића.
Понајмање бисмо га бранили од оваквог „суда“, заробљеног у тами неправде и лажи, по којима може да се такмичи једино са инквизиторским судом  Римокатоличке цркве.


Ратко Младић ће свој одговор дати на Страшном суду, лицем у лице пред Господом нашим Исусом Христом и само та пресуда је коначна.
Ми бранимо Право и Слободу Човјека да кад сила зла навали на његову кућу, породицу, дјецу и отаџбину– стане пред њу и каже: „НЕ ДАМ!“
Бранимо Право народа да воли своју земљу, своју Цркву, да брани свој опстанак и останак на вијековном огњишту.
То Право и Слобода оличени су у Ратку Младићу, команданту Главног Штаба ВРС, који данас, већ годину дана утамничен, стоји пред истим непријатељем као и ратних година.


Када суд времена учини своје, у српској историји име Ратка Младића стајаће уз имена Карађорђа, Синђелића, Живојина Мишића, Драже Михаиловића и бројних знаних и незнаних Срба, јунака који својим подвигом, чашћу и храброшћу свијетле пут новим покољењима.


Памте Срби своје хероје, упамтиле су народне пјесме Обилића и Стевана Мусића, Страхињића  Бана, Хајдук Вељка и сердар Јанка Вукотића, опјеваше гусле и Ратка Младића.
А кога гусле опјевају, томе Његош посвету написа:
„Благо оном  ко довијека живи, имао се рашта и родити!“

 

 


AddThis Social Bookmark Button
 

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа