Вести

Чланови СПОЈИ угостили теквондоисте из Србије
четвртак, 08 јул 2010 14:20

25./26./27.06.2010. - Овог викенда Српска Православна Омладина Инсбрук "Споји" била је активна на два паралелна поља. С једне стране је један део нашег чланства отпутовао из Аустрије у Хрватску где је одржано прво обележавање дана сећања на Јадовно и где смо са нашим братским удружењима из средње Европе заједничким снагама обновили спомен плочу, а с друге стране део нашег чланства је угостио српске теквондоисте из Београда.

 

 

Наиме представници Теквондо Савеза Београда са својим спортистима су учествовали на отвореном првенству Аустрије "Austria Open" у Инсбруку, а за будући период је такође планирано њихово учешће на овом такмичењу које ће бити одржано и наредне три године у овом граду у срцу Европе и алпских планина. Иначе ово такмичење сваке године је домаћин различитим нацијама из целе Европе, а међу њима су и наши представници - представници Србије!

 

Пред полазак за Аустрију представници Теквондо Савеза Београда су тражили јако повољан смештај у Инсбруку зато што их одговорне институције државе Србије финансијски уопште не подржавају - наши спортисти су сами препуштени себи... Затим су путем интернета дошли до нашег контакта и обратили нам се директно за помоћ када је у питању смештај.

 

Ми из Српске Православне Омладине Инсбрук нисмо ни једног тренутка оклевали око тога дали ћемо им пружити помоћ - свих пет теквондо спортиста Србије су бесплатно ноћили у нашим домовима.

 

Била нам је велика част што смо им могли изаћи у сусрет, поред тога смо им пружили снажну подршку са трибина, а врхунац свега тога је што смо упознали и стекли нове пријатеље и тако наставили да се спајамо са Србима и да помажемо нашем народу широм света!+ЗАЈЕДНО СМО ЈАЧИ+

 

 

Фотогалерија

 

 

 

AddThis Social Bookmark Button
 

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа