Помаже Бог, добро нам дошли...

 

Десеточлана породица Марић
четвртак, 29 март 2012 04:39

Десето-члана породица Марић, из  Осмака (Р.С), отац Зоран и мајка хероина Милена имају осмеро дивне деце: Данијелу (18), Зорицу (16), Србу (15), Душицу (12), Горана (10), Миленка (8), Крсту (5) и Данијела (3). Живе у тешким условима, нико у породици не ради, сналазе се на све могуће начине да прехране децу, углавном се баве  земљорадњом.

Од сталних примања имају 35.- км дјечијег додатка, за једно дете, по закону на осталу децу немају више право. Зоран је ратни војни инвалид, у  рату  је  рањаван неколико пута, и има малу пензију од 45.- км.

 


После готово двадесет година од краја рата Зоран још увек  има метак у плућима и шипку у нози. Поред тога што је за отаџбину крвавио, и поред осмеро деце које подиже, то државним чиновницима  није било довољно да му доделе нормалну пензију или социјални додатак, како би прехранио своју породицу. До сада нисмо срели овако скромну, вредну и сложну  породицу. Свако зна које му је место и који  посао у кући. Марићи се не предају и не кукају већ оно мало што имају, земљу и стоку, желе да умноже да би могли од тога да живе. Покушат ћемо да им у наредном периоду,  највероватније у љето, у зависности од наших  могућности, купимо нешто стоке.

 

 

 

Кућа у којој живе десет Марића није завршена. Имају само две просторије за спавање, мањи дневни боравак са кухињом и нешто што личи на купатило. За Васкрс планирамо да их поново посетимо и да им набавимо потребан материјал и санитарију за  купатило.  Овога пута смо се определили за помоћ у  храни, намерницама  и потребним  стварима за домаћинство. Вредност уручене помоћи  износи 736,21.- км или  459.- сфр.

Напоменимо да породица Марић издваја 300.- км месечно за аутобуске карте, да би сва деца могла ићи у школу. Наравно  то нису једини издаци о којима, сваког месеца десето-члана породица, мора да се брине ту је одећа, обућа, храна, струја итд.  За наредну посету, следећег месеца, већ  припремамо пакете гардеробе и обуће које ћемо им уручити. Морамо и желимо да овакве породице подржимо и помогнемо, да стану на своје ноге, да им омогућимо да од свога рада и труда живе и подижу честиту Србску децу.

Деца су наша будућност!!!

Немањићи - Tићино

AddThis Social Bookmark Button
 

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа