Помаже Бог, добро нам дошли...

 

Допуна платформи за Косово и Метохију!
субота, 29 децембар 2012 14:51

На завршној конференцији за медије за 2012. годину Двери су свечано представиле своју допуну платформи за Косово и Метохију, без које овај документ није довољан гарант да је борба за окупиране територије борба за повратак суверенитета.

 

Допуну платформи за Косово и Метохију новинарима је представио Срђан Ного, док је о 2012. години, години када су се Двери недвосмислено пробиле у јавност и показале свој друштвени утицај, говорио Владан Глишић.

 

Представницима медија подељен је текст допуне платоформе за Косово и Метохију, чиме су Двери јасно ставиле до знања шта мора садржати сваки документ на коме се базира политика борбе за Косово и Метохију.

 

Допуна платформи


Дефиниција тренутног стања је да су Косово и Метохија привремено окупирана територија Србије од стране НАТО-а и тзв. приштинског режима. Зато је на почетку битно јасно одредити положај и намеру свих актера у овом конфликту. ЕУ, САД и НАТО не могу бити посредници у разговорима, већ представљају једну од сукобљених страна, те стога имају конфликт интереса. САД и водеће земље ЕУ су војно предводили агресију на СРЈ 1999, њихови војници чине окупационе трупе на српској територији, те државе су креатори и покровитељи тзв. косовске независности, и Косово и Метохија се данас налазе под њиховим политичким патронатом са неоколонијалним статусом.

 

Из овог више него очигледног разлога захтевамо најхитније обустављање свих разговора, преговора и договора о Косову и Метохији под патронатом ЕУ у Бриселу, као и хитан повратак теме Косова и Метохије под окриље УН и Савета безбедности. То је једина надлежна адреса за решавање овог питања и истовремено једино место где имамо савезнике и можемо заштитити наше интересе. При томе истичемо да је парафирање Борка Стефановића у потпуности правно необавезујуће, па се свако инсистирање на наводној обавези поштовања међународних договора своди на чисто обмањивање народа. Да не причамо да у сваком договору страна има право и на једностарно повлачење, поготову имајући у виду стално измишљање нових правила од стране Брисела и кршења истих од стране илегалних паралелних институција у Приштини. Само да се подсетимо да тзв. међунаордн заједница није поштовала сопствени принцип стандарди пре статуса.


Из горенаведеног јасно произилази да све оно што је договорено до сада у Бриселу Србија не може и не сме примењивати. Тзв. Бриселски договори Борка Стефановића и Ивице Дачића су супротни и међународном праву и унутрашњем правном поретку Србије, и као такви правно ништавни.

 

У истом смислу под знаком питања је и мисија ЕУЛЕКС-а на Косову и Метохији, као више него пристрасна и у функцији даљег утврђивања тзв. независности Косова. Захтевамо повратак надлежности УНМИК-а над Косовом и Метохијом у складу са Резолуцијом 1244 и повратком решавања питања Косова и Метохије у Савет безбедности УН. Држава Србија треба што хитније да се врати на Резолуцију 1244 и затражи слање до 1000 српских војника и полицајаца на Косово и Метохију у циљу гарантовања заштите српских светиња и становништва, као што је и предвиђено овом резолуцијом УН.Такође предлажемо да Србија затражи учешће Руске федерације као посредника у свим даљим разговорима о Косову и Метохији, као и долазак Руске војске и представника Организације уговора о колективној безбедности (ОДКБ) на КиМ као гаранта мира и безбедности.


Полазна тачка свих будућих разговора државних власти Србије о решавању питања Косова и Метохије јесте да су Косово и Метохија саставни и неотуђиви део Србије, без обзира на тренутно стање настало кршењем међународног права и самопроглашавањем независне државе Косово. Србија ће се за Косово и Метохију борити свим средствима - дипломатским, политичким, економским и војним, у складу са датим околностима.Старешинство Двери

AddThis Social Bookmark Button
 

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа