Вести

ДУХ СВЕТОГ САВЕ ЖИВИ
понедељак, 01 фебруар 2010 16:10

У Љубљани су од 27.1.2010 до 31.1.2010 обележени Светосавски дани, у славу и част првог српског архиепископа и духовног Оца нашег народа, Светога Саве, у организацији друштва Српска Заједница и скромној помоћи Српског друштва Задужбина.

Свечани гости су били о. Доситеј Хиландарац, јерођакон у српској царској лаври Хиландару на Светој Гори који нам је беседио о Светом Сави, као васпитанику Свете Горе, као и о духовном животу на Светој Гори и значају Хиландара за наш народ.

Све је било праћено наступима хора, Црквено певачког друштва Острог из Нових Бановаца, који су својим наступом задивили све присутне и премашили очекивања...

Светосавске дане је украсио и хуманитарни дух наших друштава, тако да је током одржавања поменутих манифестација прикупљана и помоћ за наш многострадални народ на Косову и Метохију, као и сакупљање прилога за обнову пожаром уништених делова Хиландара.

Резултат свега тога је сакупљених 1.130 еура за помоћ нашој деци на Косову и Метохији, као и преко 30 прикупљених пакетића за децу у организацији наше православне цркве у Љубљани, који ће бити испоручени у оквиру 7.донације хуманитарне фондације За српски Космет, која функционише у оквиру Српског друштва Задужбина.

Истом приликом је сакупљено и 900 еура за обнову наше светиње, манастира Хиландар, који су уручени јерођакону Доситеју Хиландарцу.

 

 

Овим путем се још једном захваљујемо нашем пароху љубљанском о.Перану Бошковићу, као и браћи из друштва Српска Заједница на указаном поверењу и сарадњи, као и свим нашим приложницима, који су се и у овим тешким данима одрекли дела својих прихода и помогли оне којима та помоћ живот значи.

 

НЕМА ПРЕДАЈЕ!

Српско друштво Задужбина +

слике

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AddThis Social Bookmark Button
 

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа