Вести

Двери излазе на изборе као независна листа
четвртак, 10 фебруар 2011 21:41

На данашњој конференцији за новинаре одржаној у Прес центру, представници Двери најавили оснивање Покрета за живот Србије и представили начела нове српске политике и новог народног договора.

 

 

 

 

Двери неће постати само још једна политичка странка већ широки надстраначки покрет који почива на новом народном договору. Појавићемо се на изборима као независна политичка изборна листа на којој ће се наћи велики број угледних људи и стручњака који су до сада одбијали да се политички ангажују. Прерастамо у Покрет за живот Србије који ће на изборе изаћи под слоганом Србија пре свега.

Двери су већ годинама политички фактор у Србији и више наших кампања су биле политичког карактера (против новог закона о личној карти, ЕУтаназија - Косово изнад ЕУ, против резолуције о Сребреници, Породична шетња…). Двери су и до сада имале препознатљиве политичке ставове. Данас, међутим, излазимо и са отварањем комплетне политичке перспективе Двери и изражавамо спремност да преузмемо политичку одговорност која се од нас очекује већ дуже време. Излазимо најпре у народ са предлогом Новог народног договора и тражимо подршку народа да се на тим начелима прави нова српска политика коју ћемо као независну политичку листу кандидовати на следећим изборима. Не правимо политичку странку јер не желимо да постанемо само још једна паразитска странка на народном телу, већ као Двери иницирамо широки политички Покрет за живот Србије у који су позвани сви који су сагласни са предлогом новог народног договора. Ово је политички корак Двери, али је сада потребан политички корак и подршка народа коју ћемо од данас тражити широм Србије: кроз наше ново издаваштво, нову интернет презентацију, нове стручне округле столове на кључне теме нашег новог програма, нове социјалне акције, алтернативне медије и све друге облике промоције, посебно на интернету и међу младима.

Огорчени смо на власт, која је већинску Србију довела до руба материјалне егзистенције; разочарани у политичке странке, које су потпуно одвојене од народа и свакодневних проблема обичног човека; деградирани као грађани којима се ускраћују права и који остају без могућности израза своје већинске политичке воље; увређени због многобројних клевета и лажних етикета које се пришивају српском народу; љути на распродају и распарчавање српских земаља и добара која су вековима и у муци стицана; срдити зато што су сада закуцали и на врата наших породица и хоће да нам и њих униште…

Свестан да поштени и паметни људи више не смеју да попуштају, жељан да вредносно мења политичко-страначки систем који је паразит на народном телу, спреман да се организује у одбрани својих породица, способан да брани Србију и да се поноси својим националном идентитетом и историјом, Српски сабор Двери проглашава пропаст досадашњег друштвеног уговора између народа и власти и излази пред свој народ са новом политичком понудом у 10 програмских тачака које ће наредних дана бити изношене пред јавност путем нашег сајта http://www.dverisrpske.com/

Двери – Покрет за живот Србије

 

AddThis Social Bookmark Button
 

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа