Вести

Коментар на чланак „Злочинци и духовници“
понедељак, 20 јун 2011 13:51

Ових дана се у јавности појавио један злонамјерни и крајње безобразан текст Хрватице Мире Бићанић која је себи узела за право да вређа Српску Цркву и српски народ без да је трепнула.


Српски народ на овим просторима је навикао и на горе, тако да њен текст и не би изазвао никаква протествовања да се не ради о особи која је запослена у Српској православној гимназији „Катарине Кантакузин“ у Загребу, а која у исто вријеме пише против Српске Цркве као организације која подржава и благосиља геноцид. Да то није истина говори њен примјер, јер она као припадница друге нације и вјере ради у Српској гимназији чији је оснивач Српска Црква.

 

 

Очито је да госпођа Бићанић има проблем, јер је личност којој Српска Црква смета, али јој не смета запослење од те исте институције. Не би улазили у анализу једног „болесног“ текста који је све припаднике клира Српске Цркве окарактерисао као геноцидне, јер би се спустили на ниво особе која свој идентитет непрестано и неуспјешно тражи, па лута од професорице до новинарке (слободни сте наставити низ...) од националисткиње до предавачице у Српској гимназији, него ћемо покушати да сами себи и нашим вјерницима објаснимо са каквим људима се сусрећу у политици, а често и на црквеним скуповима. Ради се о „Србима по задатку“ који издају несрећни часопис „Новости“ у коме се редовно објављују текстови ове врсте. Уређивачки одбор овог часописа је више пута од црквених власти опомињан да текстове који садрже злонамјерне и антисрпске текстове не објављује, јер то вређа наше вјернике и изазива непријатељско расположење код припадника других вјера, међутим њима је било важније да уђу у буџет својих наредбодаваца, него да послушају добронамерни савет. Исто тако им је било важно да се редовно појављују и парадирају на свим црквеним скуповима да би преварили оно мало народа који се још увијек једино окупља у својим црквама.

За крај морамо да користимо ријечи Светог Јеванђеља и да им поручимо да не могу два господара служити, јер једног ће вољети, а другога мрзети, а српски народ и Српска Црква су препознали њихово лукавство, те ће им убудуће ускратити гостопримство на свим црквеним скуповима. На то имамо право, јер нас наши вјерници већ дуго питају зашто атеисти и безбожници користе црквене скупове за своју рекламу. Препоручујемо им да заједно са својим „шефовима“ оду до Јасеновца и Јадовна, па кад већ пишу о геноциду, нека преброје гробове српских свештеника који су свој живот дали чувајући Свето Православље које никад није било геноцидно него увијек уз Христа распето на Крсту.

ИНФО - ЕПИСКОПИЈА ГОРЊОКАРЛОВАЧКА

 

Извор: СВЕШЕТЕНА ЕПИСКОПИЈА ГОРЊОКАРЛОВАЧКА

AddThis Social Bookmark Button
 

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа