Помаже Бог, добро нам дошли...

 

Немањићи Тићино - Акција у Брасини, Србија
среда, 19 јануар 2011 19:01

Акцију у Брасини започињемо посетом Цркви Св.Николаја Србског Велиморовића где нас је  дочекао и угостио Свештеник Славољуб. Предходно смо се договорили да нам пронађе две угрожене породице са децом којима треба помоћ. После краћег предаха и упознавања, сликања  испред прелепе црквице и дворишта, које он и његова Попадија марљиво уређују, крећемо ка првој породици.

 

 

Томић Бранко и Александра имају двоје прелепе деце Марка 2г. и Матеја 6 мес, немају никаква примања, нигде не раде, није лако пронаћи посао у овом делу Србије. Тешко успевају да деци обезбеде основне потребе, храну и да плате месечну кирију за становање. Свештеник нам је предходно о родитељима  говорио све најбоље, колико су вредни и о тешкој ситуацији у којој се налазе. После разговора са породицом одлучујемо да им помогнемо и средимо собу за децу. Одлазимо заједно са Бранком у оближњу Лозницу где купујемо намештај за  дечију собу. Вредност помоћи 51 000.- дин (650.-сфр). Враћамо се за Брасину, поздрављамо са захвалним Томићима, и крећемо ка другој породици.

 

 

галерија>>>

 

Породица Којић, самохрана мајка Ружу и њена два сина Раденко 18 г. и Драгољуб 14г. живи у нељудским условима. Дом, ако тако можемо да га назовемо, скоро се срушио, принуђени да живе сви у једној просторији. Отац их је давно напустио, храбра Ружа успела је да од храни и лепо васпита децу радећи по селу на надници. Свештеник Славољуб нам је причао колико су вредни, о њиховом  поштењу и редовном доласку на службу у цркву. Деца често пешаче и по 7 км дневно да би отишли у школу јер немају новац за аутобуску карту. Раденко понекад успева да пронађе неки послић и новац, који тешко успева да заради, улаже у куповину материјала за дом који жели да својим рукама сагради. У месецу марту би кренуо сам да зида али му недостају цемент и креч. Обећали смо их подржати и обезбедити им потребан материјал. После разговора са породицом одлучили смо да им купимо преко потребни шпорет на дрва и по жељи деце машину за веш да мало мајку одмени и одмори. Вредност помоћи 43220 .- дин (550.-сфр).

 

 

галерија>>>

 

Овим завршавамо посету и крећемо назад кући у Р.Србску. Остављамо захвалне породице и Свештеника Славољуба чије поздраве и молитвене жеље преносимо свим нашим донаторима и члановима.Немањићи-Тићино

AddThis Social Bookmark Button
 

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа