Вести

Немањићи Тићино: Помозимо Ивану Хајдуковићу из Зворника
петак, 07 октобар 2011 14:07

После апела за помоћ наши активисти посетили су породицу Хајдуковић из Зворника. Упознавши се лично, са тешком ситуацијом у којој се налазе, одлучили смо да одвојимо скромну помоћ од 600 .-км као помоћ малом Ивану за предстојећу операцију у Лондону. Позивамо све добронамерне људе да се прикључе овој акцији да би спасили живот овом храбром  малишану.

 

 

 

Малишан Иван Хајдуковић из Шћемлије код Зворника рођен је са срчаном маном која га спречава да има нормално детињство, испуњено игром и смијехом. Од тога га дијели операција у Лондону која кошта око 60.000 евра, а које породица не може да обезбиједи без помоћи добрих људи.


Преносимо њихов апел за помоћ и информације:Двогодишњи Иван прву операцију, због урођене срчане мане, имао је само три дана по рођењу. Иван је рођен са суженом артеријом, која му је трећи дан по рођењу одстрањена и уграђен "шант", пластична цјевчица на Институту за здравствену заштиту мајке и детета у Београду - каже мајка Ивана и додаје да дечак има још двије срчане мане. Због свега тога Иван не смије да се замара, чак ни да плаче дуго, усљед чега сав поплави. Уз њега неко мора да буде 24 часа, а то што је пун енергије коју не смије да троши надомјешћују му родитељи, бака и ђед који морају да нађу начина да му испуне вријеме. Практично смо једном мјесечно у Београду на Институту, јер Иван има лош имунитет, склон је болестима и због срчане мане трпе његова плућа - прича Ивана. Када му је стављен "шант", спасен му је живот, јер да операција није урађена, не би поживио ни седам дана. Међутим, нова операција мора да се уради до прољећа.

Све до сада смо мислили да ће другу операцију имати такође на Институту, али су нам у понеђељак рекли да је најбоље да се оперише у Лондону, јер они не могу ништа да гарантују. Његов доктор нам је рекао и да до 22. децембра морамо рећи да ли имамо новца за операцију - напомиње Ивана. Био је то шок за цијелу породицу, родитеље Ивану и Дарка, те ђеда Милутина и баку Веселку, која није могла да сакрије сузе због болести унука и тешке ситуације. Од скромних примања нису у могућности да скупе новац. Ђед је поднио захтјев и Фабрици глинице "Бирач" и очекује помоћ својих колега који су прије двије године имали акцију за Ивана. Надају се и помоћи других људи и колектива, како би омогућили да мали Иван поживи и има детињство испуњено игром, као и друга деца.

Позив хуманистима

У стисци са временом и притиснути другим проблемима упутили су апел свим људима добре воље и свима који могу да помогну и уплате средства на рачун отворен код Хипо банке број 552115-31708126-84, а све информације могу добити и путем телефона породице Хајдуковић 056/214-872.

Немањићи-тићино

AddThis Social Bookmark Button
 

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа