Помаже Бог, добро нам дошли...

 

Немањићи Тићино: Породица Боснић
среда, 02 новембар 2011 15:51

Породица Јуре и Драгане Боснић, из Трновице општина Зворник,  живи у изузетно тешким  условима у једној просторији пуној мема, зиданој од обичног блока, где живе и спавају сви заједно. Имају троје малолетне деце  Драгану, Бојану и  Данијела.

Немају купатило ни воду у кућици, настрешницу користе као оставу јер немају више просторија. Због великога дуга недавно  искључили су им струју па су деца  приморана да уче уз свећу.

 

 

Јуро вредно ради у селу када га позову на надницу  и тако храни породицу, али више од тога није у стању да уради и обезбеди боље услове за децу.

Драгана је болесна, вид јој је трајно оштећен види само 5-10% , већину времена проводи у мемљивој соби јер светлост јој смета. Једина стална примања су им дечији додатак од 130 .-  км и 40 .- км Социјалне помоћи за лекове. Оскудевају у свему а посебно у храни, обући и одећи.

Средином  месеца октобра, заједно са Омладинском заједницом из Трновице, почели смо уређивање дома за породицу Боснић. Планирамо да им озидамо кухињу, израдимо купатило и покријемо дом. Наша организација учествује у пројекту куповином  потребног материјал док рад и организацију извођења пројекта преузели су на себе активисти Омладинске Заједнице Трновица.

За почетак рада купили смо две тоне цемента, арматуру, мреже, шљунак, изолациони папир и морали смо уплатити 200 .- км да би укључили струју. Следећег дана по доласку материјала Јуро и пријатељи ископали су терен и бетонирали плочу. Купили смо деци и нешто школског прибора. У ову фазу рада уложено је 1006 .- км. Почетком следећег месеца намеравамо купити потребне блокове и остатак материјала потребног за зидање дома и плоче.  Захваљујемо се братској организацији на помоћи и мештанима Трновице који су помогли новчано ову акцију.

 

 

 

 

СЛИКЕ

 

Само слога Србе Спасава!!!

Немањићи-Тићино

AddThis Social Bookmark Button
 

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа