Помаже Бог, добро нам дошли...

 

Немањићи Тићино: Породица Радовановић, Угљевик
субота, 07 април 2012 18:05

Посетили смо наше старе познанике, из Угљевика (Р.С), петочлану породицу Радослава(1982) и Мире (1987) Радановић. Имају троје мале деце Радиша (7), Славиша (6) и Слађана (3). Родитељи нису запослени, моле Бога да их неко позове да раде, стални посао је веома тешко пронаћи.  Једини сигурни извор прихода је дјечији додатак од 105.- (км). До скора су живели у избегличким баракама  колективног центра у Угљевику. Уз нашу малу помоћ, у неколико акција током прошле године, преселили су се  у малу  кућицу на селу.

 

Једнособну кућицу за себе је изградио Радослављев брат Миленко (1972), прошле године је  се упокојио после дуге и тешке болести. Кућа пре наше помоћи имала је само једну не сређену просторију од 30 м2. Ми смо им купили  материјал са којим су сазидали купатило, ходник и на крају су покрили кровом. У следећим акцијама купили смо им санитарију за купатило и намештај за кухињу

Ситуација је се много променила, од наше задње посете прошле године,  видели смо радове за које смо купили материјал у предходној акцији. Одлучили смо да им поново помогнемо и да деци сазидамо  две собе.  Тако да смо им  купили потребни материјал за зидање собе и за горњу плочу. Купили смо: блок, цемент, арматуру, жицу, ексере итд. Уложили смо укупно 1575 .- (км) или  982.- сфр. До сада, у збрињавање породице Радовановић, смо укупно уложили 7235 .- (км)

Радослав ће уз помоћ пријатеља  урадити цео пројект. Планирамо ускоро  да му, када то будемо у могућности, набавимо нешто  алата: моторку, џеки-бој, косилицу за траву или нешто  стоке. Желимо да помогнемо  породици Радовановић  да могу да живе од свога рада и труда.

 

 

 

Деца су наша будућност!

Немањићи - Tићино

AddThis Social Bookmark Button
 

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа