Помаже Бог, добро нам дошли...

 

Немањићи Тићино: Породица Скочо, Зворник
среда, 04 април 2012 18:49

Посетили смо поново породицу Скочо, брата и сестру, из Новог Села општина Зворник. Годинама живе сами, без икаквих новчаних примања препуштени сами себи,  родитељи су им се упокојили пре пар година. Брат покушава да заради новац не одбијајући било који посао који му се понуди. Снежана  студира на факултету али нередовно одлази  на часове, због немања новца за аутобуску карту, али и  даље се бори да заврши  факултет.

 


Прошле године у породичној кућу због клизишта и  лоше урађеног темеља, зидови су почели да пуцају,  кућа је почела да се урушава.  Нажалост остали  су  без дела приземља и купатила док спрату, у коме тренутно бораве,  претило  урушење у реку дрину.

Кућа је постала опасно место за живот, али немају избора, принуђени су ту да живе.  Ипак нису се предали него су  сами  ископали канале и урадили потпорни зид да би  бар привремено зауставили  рушење куће. Приликом наше задње  посете обезбедили смо им потребни матерјала са којим су зазидали напукле зидове и купатило. Дали смо им тада обећање да ћемо их ускоро поново посетити и уручити нову помоћ. Што смо испунили овом посетом, купили смо потребни материјал са којим су израдили купатило.

Пре нашег доласка договорили смо се са власником стоваришта у Челопеку да породици  Скочо, на име наше организације, изда потребни материјал, да могу одмах почети са радом, који ћемо ми накнадно платити. Тако да смо приликом посете могли већ да  сликамо скоро завршено купатило. Остатак санитарије биће постављена ускоро. У овој акцији, за  материјал и санитарну опрему, потрошили смо  700 .- к.марака  или 438 .-  сфр. Надамо се да ће потпуно успети санитари насталу штету и да се њихов  дом неће више урушавати. Планирамо  на љето поново да их  посетимо и уручимо пар пакета одеће.

Са вером у Господа за Народ и Отаџбину!

Немањићи - Тићино

 

AddThis Social Bookmark Button
 

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа