Помаже Бог, добро нам дошли...

 

Немањићи Тићино: Породица Скочо,Зворник
среда, 09 новембар 2011 16:37

Недавно смо упознали породицу Скочо, брата и сестру, из Новог Места (Зворник), који су пре пет година остали без мајке а пре две и без оца. Снежана 17 г. студира факултет али због нередовног доласка на часове, због немања новца за аутобуску карту, морати ће да обнови годину. Не раде и немају стални приход новца. Брат се труди да заради новац, радећи разне послове које не бира, за храну и да школује сестру.

 

 

Дом у којем живе, отац је саградио после рата, али као и већина домова на обали дрине бесправно је подигнут. Нажалост због клизишта и  лоше урађеног темеља зидови су почели да пуцају. Кућа је постала опасно место за живот али немају избора и принуђени су у њој да живе. Наши активисти на терену посетили су их, први пут прошлог месеца, упознали се са њима и њиховим проблемима  и потом представили нашим члановима на задњем састанку организације. Једногласно смо одлучили да им помогнемо и већ почетком месеца упутили чланове који су, заједно са грађевинским инжињером, отишли да процене колика је штета и дали се могу санирати оштећења.

Брат је у међувремену успео да заради нешто новца и да уради потпорни зид који ће зауставити даље кретање и пуцање зидова. Нису имали више новца да покрпе рупе на зидовима и озидају уништено купатило. Купили смо им на стоваришту потребан материјал; блокове, цеменат, креч итд. Вредност купљеног материјала је 496 .-км. Брат ће заједно са пријатељима зидати и завршити  цео посао.

Оставили смо 100 .- км Снежани да би имала новац за аутобуску карту и да не пропушта  више часове. Остављамо захвалну породицу Скочо уз обећање да ћемо их поново посетити и уручити нову помоћ.

 

 

Са вером у Бога за Народ и Отаџбину!!!

Немањићи-Tићино

AddThis Social Bookmark Button
 

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа