Вести

Немањићи Тићино: Породица Татић - Градишка
петак, 06 јануар 2012 18:47

Као и сваке године Божићне и новогодишње празнике наши активисти проводе са најмилијима у Отаџбини. Током одмора већина нас одвоји пар дана да би посетила неколико породица у близини и уручили им помоћ. Наши чланови из Градишке (Р.С) посетили су десеточлану породицу самохраног оца Јована Татића,  са деветоро дјеце 5 кћери и 4 сина, из Горњих Подградци општина Градишка.

 

 

Породица Татић живи у старој оронулој кућици без купатила. Деца спавају у хладном поткровљу, које је без плоче, само их цреп дели од неба, за боље незнају.

Одлучили смо да им помогнемо куповином материјала за изолацију и санитарије за купатило. Материјал за изолацију крова смо платили 640 .-км, купили смо: ламперију, стиропор, пур пијена, гипс, креч, цемент, ексери и најлон за изолацију. Материјал за купатило смо платили 1270 .- км, купили смо: туш кабину, ормарић огледало, ормар за веш, гријалицу, плочице, лепак, фуг масу, лавабо и потребне цеви. Платили смо и 270.- км електро дистрибуцију да их сигурно повежу на ел.  мрежу, до сада су били прикључени на дивље, животи су им били угрожени због жица које су висиле у подкровљу где деца спавају.

 

 

Купили смо им поново преко потребну храну и намернице у вредности 208.- км и однели три велике торбе, пуне зимске одеће,  јакне, џемпери итд. Укупно уложено у овој акцији 2330 .-км. Чим се заврше ови радови, изолација одмах а купатило на пролеће, документоват ћемо урађено  и приказати у следећој посети.

 

 

Још много тога потребно је обезбедити породици Татић. Потребни су им хитно кревети, јоргани, ћебад, јастуци, сто и столице за ручавање, посуђе, тањири, теписи, врата на собама итд. Молимо вас, ако сте у могућности и желите, да помогнете породици  да нам  се прикључите и подржите  финасијски или материјално. Свака помоћ је добро дошла и биће сигурно у праве руке упућена.

 

фотографије / видео

 

Сретне Божићне и новогодишње празнике од срца вам желе чланови Х.О.Немањићи-тићино и породица Татић.

Мир Божи Христос се роди!!!

 

 

AddThis Social Bookmark Button
 

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа