Помаже Бог, добро нам дошли...

 

Помажемо колико можемо
недеља, 25 новембар 2012 10:43

Ових дана навршило се три године од постојања и хуманитарног рада организације "Немањићи" из Тићина која је настала 2009. године. Идеја се родила међу групом младих људи који живе и раде у кантону Тићино, а који су претходно учествовали у многим хуманитарним акцијама помоћи српском народу у Србији, Републици Српској и Црној Гори.

 

- Помажемо колико можемо, али од свег срца, трудимо се да равноправно поделимо помоћ тамо где је она најпотребнија, основани смо са циљем пружања помоћи и то у прикупљању новца, одеће и осталог потребног материјала, деца су нам на првом месту као и вишечлане породице које су сиромашне и које једва преживљавају - кажу чланови удружења "Немањићи"и објашњавају да то раде из велике жеље да се помогне угроженом српским породицама, којих је нажалост сваки дан све више.

 

Сведоци смо лоше демографске слике нашег народа, опадања наталитета, пораста броја нежења и генерално лошег економског статуса наше браће како у Србији, Републици Српској тако и у Црној Гори, објашњавају чланови "Немањића", који не желе да се појединачно истичу, јер кажу да су сви једнаки.

 

- Бојимо се да Србија полако,али сигурно умире. Најновији статистички подаци показују да је бела куга озбиљно запретила, Срби су први по стопи морталитета на Балкану - указују "Немањићи" и прозивају власт да се хитно нешто мора учинити по овом питању.

 

До сада су "Немањићи " помогли многе породице и појединце, а до 1. новембра ове године прикупили су 118. 347 швајцарских франака. Овим путем захваљују свим донаторима и свима који су им пружили било какву помоћ. Такође и позивају све наше људе који живе и раде у Швајцарској да им се придруже.

 

 

 

- Угледајмо се на наше славне претке, посебно на најбоље у српском родославне Немањиће, који нам оставише завештање да бринемо над ближњима - порука је чланова хуманитарног удружења "Немањићи" из Тићина.

 

Дарови Драшковићима

Активисти удружења "Немањићи" у низу акција које су спровели ове јесени недавно су обишли и уручили помоћ од 375 франака шесточланој породици Драшковић из Рођевића у општини Зворник. Од тих средстава трећина је утрошена за куповину три вреће брашна и намирница за децу, а купљено је и нешто сточне хране.

 

Извор: Vesti online

 

 

 

 

 


 

 

AddThis Social Bookmark Button
 

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа