Помаже Бог, добро нам дошли...

 

ПОЗИВ НА ПРОМОЦИЈУ КЊИГЕ „СРЕБРЕНИЧКА ПОДВАЛА“
уторак, 08 април 2014 17:09

У оквиру програма месечних трибина за разматрање питања од општег значаја, „Историјски пројекат Сребреница“ и „Београдски културни клуб“ имају част да вас позову на презентацију студије пуковника Ратка Шкрбића „Сребреничка подвала.“ Пуковник Шкрбић је врсан познавалац војних вештина и, поред искуства на ратишту у редовима Војске Републике Српске, предавао је стратегију на Војној академији. Као сведок одбране пред Хашким трибуналом у сребреничким предметима Милетић и Толимир, аутор је стекао увид у драгоцен и волуминозан материјал Тужилаштва који се односи на догађаје у Сребреници у јулу 1995. године.

Књига „Сребреничка подвала,“ чији је издавач "Историјски пројекат Сребреница,"  настала је као синтеза ауторовог увида у доказни материјал Тужилаштва Хашког трибунала. Мимо доказа и докумената Тужилаштва, аутор не користи друге изворе.

Пуковник Шкрбић убедљиво показује да докази Тужилаштва уопште не подржавају тезе из оптужница, уколико се односе на догађаје у Сребреници.

Презентација књиге пук. Шкрбића биће интересантна свима који прате савремене догађаје. Књига „Сребреничка подвала“ документовано оправдава гледиште америчког професора Едварда Хермана да је Сребреница „највећи тријумф пропаганде на заласку двадесетог века.“

Четвртак, 10. април, 18 часова. Атријум Дома војске Србије, Београд, Браће Југовића 19. Улаз бесплатан и сви су добродошли. Примерци књиге „Сребреничка подвала“ биће на располагању посетиоцима трибине.

 

AddThis Social Bookmark Button
 

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа