Помаже Бог, добро нам дошли...

 

Пребиловци: Хуманост на дјелу
среда, 18 јануар 2012 17:57

Извештај: www.prebilovci.net


Планетарна хуманитарна организација Срба, покренула је и реализовала један од својих најзначајнијих пројеката- куповину трактора са неопходним прикључцима који је уручен седмочланој фамилији Миладина и Сојке Екмечић.


Бројни су пројекти које је покренула и довела до краја планетарна организација Срба препознатљива под именом Срби за Србе.

 

 

Основно опредјељење ове организација јесте да помаже српске породице са петоро и више дјеце. Тако је у програм ових добротвора укључена породица Миладина и Сојке Екмечић из наших Пребиловаца који имају петоро дјеце.

Пројекат ”Трактор за Екмечиће” један је од најскупљих пројеката које je покренула хуманитарна организација Срби за Србе. Након што су представници организације посјетили Пребиловце и породицу Екмечића, на њиховом официјалном порталу, у јулу 2010. године представљен је пројекат и позвани су Срби да учествују у његовој реализацији. Као и све друге акције које покреће хуманитарна организација Срби за Србе и ова je свесрдно подржана.

Како Срби за Србе иствовремено воде више пројеката, сваког мјесеца из прикупљених средстава издвајали су један дио за будућу трактор. О томе као и другим пројектима редовно су на официјалном порталу обајвјештавали јавност и донаторе. И, након непуну годину дана сакупљен је новац за трактор. Примопредаја трактора обављена је у јануару 2011. године уз благослов и свјештање поклона од стране чапљинског пароха Бранимира Боровчанина. У извјештају чланова организације Милошa Голићa и Предрагa Маринковићa, након свечаности уручења трактора, записано је како ”Екмечићи нису гладни као неке породице које помажемо, имају кров над главом и успевају да школују децу. Ипак, томе су допринели вредним радом и трудом... Краве воде на пашу која је удаљена два сата од њих и много времена су губили док би сачекали да унајме трактор. Поента је да њима овај трактор омогућава да постану стабилна и независна породицама.” И то су Екмечићи постали. Планови у обради земље и стварањe прихода за многобројну породицу и тржиште више су него удвостручени.

Након куповине трактора aкција прикупљања средстава је настављена како би се обезбједила средства за тракторску приколицу, двобразни плуг и фрезу. Tај дио посла је завршен за мање од годину дана и пред сезону послова у пољопривреди у 2012. години у хуманитарној организацији Срби за Србе с поносом могу рећи да је још један пројекат који су покренули успјешно приведен крају.

Игор Рашула из хуманитарне организације Срби за Србе за портал Пребиловци- село на Интернету о овом пројекту је изјавио:

- Пројекат набавке трактора за породицу Екмечић био је убедљиво највећи и најзахтевнији пројекат наше хуманитарне организације у предхоном периоду. Уз помоћ и подршку Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске успели смо да обезбедимо сва потребна средства за куповину трактора и потребних прикључака у укупној вредности од 12.600 евра (тј. око 25.000 КМ). Ово је директна инвестиција која ће обезбедити економску сигурност породице Екмечић али уједно и отворити могућност за проширење посла и додатно запошљавање људи из намученог српског села Пребиловци које очекују бољи дани.

 

Извор: СРБИ ЗА СРБЕ

AddThis Social Bookmark Button
 

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа