Вести

Предавање: "Света Литургија"
понедељак, 13 децембар 2010 16:17

У суботу 11. децембра 2010. године успешно је одржана завршна акција СПОЈИ-a за 2010. годину!
Акција је била подељена у три дела: први део и уједно почетак акције представљало је предавање на тему "Света Литургија" које је одржано у просторијама Бухгалерије (Buchgalerie) у Инсбруку, а други и трећи део су представљали заједничко учешће на вечерњој служби, као и практични део предавања у Српској Православној Цркви у Инсбруку.

 

 

Предавач за ово вече био је главни и уједно једини парох у Инсбруку, отац Видослав Вујасин, који је прихватио предлог Српске Православне Омладине Инсбрук да управо он предаје о Светој Литургији, као духовни отац наше омладине.

 

 

Просторије у Бухгалерији биле су јако добро попуњене и то углавном веома младим људима - члановима, пријатељима и осталим подржаваоцима СПОЈИ-а, који су са великим интересовањем пратили речи оца Видослава.

Било је и интересантних питања и кратке дискусије на тему предавања, која се развила при крају предавања, а одмах након тога је на хуманитарном штанду  сакупљена скромна помоћ од 125 € за малу девојчицу Звездану из Панчева, која има 6 година и која је оболела од "Батенове" болести (више о случају Звездане: Звездана против "Батена") .

 

 

Помоћ за малу Звездану ће се сакупљати све до 18. децембра 2010. године, а онда ће сав прикупљен новац бити допремљен до Панчева и мале Звездане, којој је та помоћ и те како потребна!

Након предавања су се сви присутни заједно упутили до СПЦ у Инсбруку, која је отприлике удаљена 20 минута пешачења од просторија Бухгалерије.

Тамо су заједно учествовали на вечерњој служби, а након тога је уследио и пректични део, када је отац Видослав свим присутнима објаснио симболику коју имају разни симболи у нашој Цркви, а наравно било је простора и за питања!

 

 

Са овом успешно одрађеном акцијом 2010. година је у Инсбруку приведена самом крају, тако да ће чланови СПОЈИ-а своје активности усмерити на територије бивше Југославије где ће однети разне хуманитарне помоћи и имаће и друштвених активности!

 

Српска Православна Омладина Инсбрук - СПОЈИ се још једном захваљује свим члановима, пријатељима и подржаваоцима на поверењу, подршци и искреном поштовању које су им пружили током 2010. године!


+КАКО РАДИЛИ ТАКО НАМ ГОСПОД БОГ ПОМОГАО+

 

 

Преузето са: СПОЈИ

AddThis Social Bookmark Button
 

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа