Вести

Проглас Српске информативне платформе из Беча
недеља, 12 јун 2011 17:43

Дванаест година након агресије, НАТО се враћа у Србију да потврди своју власт. Долази у земљу у којој рушевине од бомби стоје као споменици безумља, хумке жртава опомињу, осиромашени уранијум трује земљу и воде, а младе жене не рађају децу у страху од зрачења.

 

НАТО је згазио и прегазио целу Србију, један њен део је војно окупирао, а власт у Београду настоји да пепелом заборава поспе српску трагедију. Под мотом да Србија постаје део света, председник Борис Тадић доводи на велика врата убице и окупаторе, ругајући се обесправљеном народу.

Правило да се злочинац увек враћа на место злочина потврђује „самит“ убица у Београду од 13. до 15. јуна. Је ли председник Тадић планирао да своје драге госте поведе у обилазак Србије? Хоће ли им показати Грделичку клисуру, где су гранатирали воз пун цивила? Да ли ће обићи Алексинац и Ниш, где су касетне бомбе комадале породице у њиховим двориштима? Је ли планирана посета породилишту Народни фронт, у којем су се бебе рађале под ударима НАТО пројектила? Можда ће свратити до онколошке клинике, где се полако и без довољно лекова умире од осиромашеног уранијума! Хоће ли им председник Тадић као реликвију поклонити по комад бетона од срушених мостова? Да ли ће неко из НАТО- а однети цвет на гробове Милице Ракић и друге убијене деце или упутити извињење њиховим мајкама? Је ли планирано групно сликање пред рушевинама у улици Кнеза Милоша за успомену и дуго сећање? Ако се злочинци и не сећају, јер превише је таквих слика по свету, Срби не смеју да забораве!

Има ли Србија право да пожели добродошлицу сопственим убицама? Има ли право да опрости спаљене Архангеле, обездомљени народ и језиву трговину органима на Косову? Може ли понижена и у беду срозана Србија покорно да целива руку свог џелата? Ако је Лазарева земља власништво режима председника Тадића, може и треба! Ако је цела Србија изгубила част, самопоштовање и наду, нека клекне и потвтрди да је више нема.

У чије име им је председник Борис Тадић опростио разарање, убијање и поробљавање Србије? Ко му је дао право да НАТО поставља за српске господаре? Доводећи агресоре у Београд, председник Србије даје легитимитет злу које НАТО сеје по целом свету!

Згажена наша и израњавана Србијо, устани! Не дај, мајко Србијо, да те понижавају! Не дај, земљо Светог Саве, Кнеза мученика Лазара, Милоша Обилића и војводе Мишића да ти кичму савију!

Браћо и сестре, Срби и Српкиње, ако ћутимо данас, постаћемо бескућници у сопственој кући. Будимо Светосавци, сложни и мудри, помиримо се у љубави према Србији и роду своме! У име наше прошлости и будућности, загрмимо заједно – НЕ НАТО у Србији!

Управни одбор Српске информативне платформе,
са свим члановима и пријатељима

 

AddThis Social Bookmark Button
 

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа