Помаже Бог, добро нам дошли...

 

Промоција књиге "Разговори са генералом Младићем"
четвртак, 06 септембар 2012 16:49

Чланови Србског сабрања „Баштионик“ из Бањалуке од 01.-04. 09. ове године, били су домаћини гостима из Чешке, активистима удружења Чешко-српског пријатељства, које је предводио проф. др Рајко Долечек.

 

Заједно са нашим гостима присуствовали смо Светој Литургији у цркви Светог Георгија у Дракулићу, посјетили споменик Србима побијеним од стране хрватских усташа у фебруару 1942. у бањалучком приградском насељу Шарговац, као и основну школу „Ђура Јакшић“ у Шарговцу из које су 07.02.1942. хрватске усташе издвојиле 54 српске дјеце од првог до петог разреда и поклали их у школи.

 

Истину о овом злочину наши пријатељи ће понијети у Чешку и публиковати као и њихове досадашње чланке и књиге о српским страдањима.


Господин Рајко Долечек је велики српски пријатељ и борац за истину, носилац највишег одликовања Српске Православне цркве- ордена Светог Саве, затим ордена Његоша, а добитник је и Вукове награде. Човјек кога због његових дјела и љубави према српском роду с правом зову Арчибалд Рајс 21. вијека.


Централни догађај посјете била је промоција књиге „Разговори са генералом Младићем“ проф. др Рајка Долечека.
Промоција  књиге је одржана 03.09. у Кристалној сали хотела Босна капацитета 250 мјеста, која је била мала да прими све заинтересоване, а оволико интересовање и посјећеност, претворили су ову промоцију у снажну подршку ђенералу Ратку Младићу коме се неправедно суди у Хагу.

 


Након молитвеног почетка и интонирања српске химне „Боже правде“ у извођењу квартета Арсена Чаркића, присутне је у име организатора промоције књиге- Србског сабрања „Баштионик“, поздравио Предраг Адамовић. Скуп је у име Његовог Преосвештенства епископа бањалучког Господина Јефрема благословио отац Драган Грујић.
О књизи, која је први пут објављена 2010. г. на чешком језику, говорио је инж. пуковник Вацлав Хајни, издавач из Чешке. Он је истакао да је ђенерал Ратко Младић у Чешкој међу слободоумним људима  постао „симбол отпора свјетској тиранији Нато савеза и САД-а“.


Надахнуто о аутору и о ђенералу Младићу говорио је пуковник мр. Драгиша Вулин, рецензент књиге за српско издање.
Господин Рајко Долечек је својим првим ријечима, духовитошћу, живахношћу и срчаношћу коју има са својих 87 година побрао симпатије присутне публике која је његово излагање често прекидала громогласним аплаузима.
Проф Долечек је поновио ријечи ђенерала Младића: „Ја сам трећа генерација Срба која није упамтила своје очеве...“.

Часном српском ђенералу и војсковођи у част, стихове уз звуке гусала казивао је Васо Драшковић чиме је и завршена промоција књиге „Разговори са генералом Младићем“.


Уз посвету проф. Долечека, у свега пар минута распродате су све књиге које смо пустили у продају по симболичној цијени, што је довољан показатељ колико интересовање је изазвала ова књига.


Књига проф. Долечека даје велики допринос борби за истину и правду не само за ђенерала Ратка Младића већ и уопштено за рат у БиХ, раскринкава лажи Запада, прича о херојству и чојству ђенерала из Божиновића који је и данас, као и у току рата, увијек био на првој линији одбране српског народа.

 

 

Извор: Србско сабрање Баштионик

AddThis Social Bookmark Button
 

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа