Вести

Прва хуманитарна станица СПО(Ј)И у 2012. години - Петровац на Млави
петак, 06 јануар 2012 19:26

Поводом предстојећег Божића и осталих празника, Српска Православна Омладина Инсбрук - СПО(Ј)И је 3. јануара 2012. године спровела у дело своју прву хуманитарну акцију за ову годину.Потпомогнути новчаним средствима из Аустрије (100 евра) обезбедили смо симболичну количину чврстог горива и поделили угроженим грађанима (20 особа) Петровца на Млави, који тренутно живе у објектима старе касарне, у врло тешким условима, без струје и воде!

 

 

 

Овом приликом је уложено око 170 евра чиме је обезбеђено пет кубних метара дрва намењених за огрев.Надамо се да се рад на пројекту помоћи овим људима неће завршити само на томе и да ће надлежни органи власти благовремено дати сагласност да се један од оштећених објеката реновира, а наши суграђани добију животни простор који би био повољнији за живот.

 

За овај, као и за многе друге подухвате ваљало би издвојити значајну суму новца тако да још једном позивам све који ово читају да, ако до сада нису, озбиљно размисле шта је то на основу чега би свако од нас могао оправдано да се назове Хришћанином или бар хуманим човеком.


представништво СПО(Ј)И за Србију,

контакт особа,

Иван Ивковић


Погледајте и видео запис, који су чланови СПО(Ј)И снимили пре неколико седмица у старој касарни и схватите ово као апел за помоћ овим људима, који живе без струје и текуће воде и то у једној од најбогатијих општина у Србији:

 


AddThis Social Bookmark Button
 

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа