Помаже Бог, добро нам дошли...

 

СПОЈИ: Аустријска премијера филма КЛЕТВА
уторак, 29 новембар 2011 17:27

 

У суботу, 26. новембра 2011. године у Инсбруку је у организацији Српске Православне Омладине Инсбрук - СПО(Ј)И успешно одржана Аустријска премијера документарног филма КЛЕТВА из продукције (српске) фондације „Пријатељ Божији“ из Канаде.

 

 

 

Претходно је приказан на Светској премијери у Канади и на Словеначкој премијери у Љубљани 11. септембра ове године!

 

На премијери у Инсбруку, био је присутан респектабилан број посетиоца, с обзиром да се радило о јако „незгодном“ термину, када се у исто време играо и популарни дерби између Звезде и Партизана, а када је у Инсбруку исте вечери одржана и фолклоријада на којој је гостовао КУД из Србије - нажалост нисмо били у могућности да утичемо на то, јер је представа филма заказана у септембру.

 

 

Али баш та чињеница, нас посебно чини поносним и улива нам наду за следеће пројекције филмова и оправдава веровање у боље сутра, што су и поред дербија и фолклоријаде, били присутни много младих и оних старијих и искуснијих Срба, који су чак дошли из Салцбурга и градова у покрајини Тирол, па чак и један аустријски професор са политичког факултета Универзитета у Инсбруку, проф. Мајслингер, био је присутан, иако не разуме српски, али је из интересовања за српски народ и његов дух био присутан, како он каже.

 

Тако је из Салцбурга допутовала и госпођа Ђуја Тешановић, прва жена странкиња, која је ушла у скупштину града Салцбурга, као и један број Срба из Шваца, Цилертала и Вергла.

 

Документарни филм КЛЕТВА, који представља својеврстан аларм који звони на узбуну, као и упозорење на опасност провалије над чијим рубом се клати српски народ и држава, оставио је снажан утисак код свих присутних, а било је и суза...

 

Посебно драго нам је, што се након саме пројекције филма развила права конструктивна дискусија о виђеном у филму у којој су учествовали сви присутни, како они старији, тако и они млађи и омладинци.

 

За сам крај је уследило дружење у пријатељској атмосфери уз послужење српских специјалитета у којем се даље развијала позитивна дискусија о даљем ширењу овог документарца и о општој будућности нашег народа и омладини, а уз то је сакупљен и скроман хуманитарни новчани пилог од 124 евра, који је намењен за помоћ српском народу у српским земљама и за помоћ у иградњи наших светиња на тим просторима.

 

Српска Православна Омладина Инсбрук - СПО(Ј)И, овом приликом се још једном захваљује свим гостима ове предавачке вечери, која представља уједно и завршну трибину за 2011. годину, као и свим пријатељима и донаторима, који су дали свој скромни прилог од срца за помоћ нашем народу у невољи и још једном поручује свим Србима, да погледају филм КЛЕТВА, који је и позив да се врати са кривога пута и вапај за покајањем, не само  личним, већ свенародним покајањем.

 

С Вером у Бога и у боље сутра,

Српска Православна Омладина Инсбрук - СПО(Ј)И

 

AddThis Social Bookmark Button
 

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа