Помаже Бог, добро нам дошли...

 

СПО(Ј)И и 2012. на народном Сабору у Салфелдену
среда, 06 јун 2012 17:45

У недељу, 3. јуна 2012. године чланови Српске Православне Омладине Инсбрук - СПО(Ј)И одпутовали су у покрајину Салцбург, тачније у град Салфелден, који је удаљен око 160 километара од Инсбрука, како би присуствовали празничном Богослужењу и народном Сабору али исто тако и да на хуманитарном штанду сакупљају хуманитарну помоћ намењену хуманитарним акцијама које редовно спроводе у српским земљама.

На овом месту желимо да напоменемо да је први контакт између СПО(Ј)И и Црквене Општине Салфелден успостављен 2011. године, непосредно након објављивања првог српског омладинског часописа у Аустрији, који носи назив "Споји!".

 

Тада смо добили позитиван одговор и благослов оца Јована Алимпића, да се часопис који смо покренули нађе и у Храму Сабора Срба Светих у Салфелдену, који је иначе и први Српски православни Храм који је саграђен у Аустрији.

 

Контакт је дакле уз Божију помоћ и до дан данас одржанте смо одлучили да 3. јуна 2012. године присуствујемо празничном Богослужењу, након којег је одржан и народни Сабор Храма Сабора Срба Светих у Салфелдену.


У односу на прошлу годину, овог пута СПЦ из Салфелдена и њени парохијани организовали су и фолклорну секцију коју су чинила деца различитог узраста из КУД-а „Стефан Синђелић“ из Салцбурга и околине. Вредне домаћице су се овом приликом показале на делу спремивши више од 15 различитих врсти колача и торти.

Желимо нагласити да су нас сви лепо поздравили и примили, почевши од оца Јована и попадије до свих парохијана Салфелдена. Том приликом нас је отац Јован боље упознао са Црквом у Салфелдену, која је прва СПЦ у аутентичном византијском стилу каква још није постојала на подручју Аустрије. Радови су започети 12. априла 2008. године, а освећење Цркве обављено је 13. септембра 2009. године.

 

 

На крају овог кратког извештаја желимо да нагласимо да нам је било јако драго што смо имали прилике да присуствујемо Богослужењу и народном Сабору првог Српског православног Храма на овом поднебљу и да се тако упознамо са парохијанима у том граду, као и да се радујемо даљем контакту и сарадњи са СПЦО Салфелден, а уз то захваљујемо свим донаторима, подржаваоцима и свим људима добре воље, који су дали свој скромни прилог за српску децу и народ на простору бивше Југославије, те је на крају сакупљено тачно 161 евро!

Омладинска организација СПО(Ј)И

AddThis Social Bookmark Button
 

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа