Вести

"Споји" први пут на интеграционом фудбалском турниру у Инсбруку
уторак, 22 јун 2010 13:55

19.06.2010. - Српска Православна Омладина Инсбрук - "Споји" била је и овог викенда активна и то учешћем на интеграционом фудбалском турниру у Инсбруку.

 

Након позива интеграцијоног бироа Инсбрука, тачније ЛИСА, што значи "Лига за интеграцију, спорт и антирасизам"  чланови Споји-а су се радо одазвали и по први пут учествовали на оваквом турниру.

 

Oпширније...

 

 

 

Спортски резултат је био у другом плану пошто је циљ овог турнира био да се окупе екипе различитих народа који живе у Инсбруку и да фер и коректном игром и дружењем покажу своју спремност за сарадњу, а биле су присутне аустријске екипе, турска екипа, екипа Гане и српска екипа коју је представило Омладинско Удружење "Споји".

Иако спортски резултат није био у првом плану, играчи Споји-а су се борили као лавови на терену и поред кишовитог времена  показали су добру и лепу игру на терену, а било је и подршке са трибина. На крају је освојено пето место од укупно десет, што можемо назвати малим успехом пошто се ради о првом турниру  на коме је Омладинско Удружење "Споји" учествовало.

 

Интересантно је споменути да су за "Споји" играла два члана из Србије који тренутно бораве у Инсбруку и који су пружили све од себе и највише допринели добром резултату који је остварен - ради се о два велика фудбалска талента, Предрагу Ненадовићу који игра у отаџбини за ФК "Слога" из Петровца на Млави и о Далибору Здравковићу који брани боје ФК "Омладинац" из Шетоња.

Иначе можемо рећи да је екипа Споји-а показала прави интеграциони карактер, пошто је за српске представнике играо и Италијан Микеле Мада који је добар пријатељ Омладинског Удружења "Споји" и који подржава рад Споји-а. То показује прави пријатељски карактер Споји-а које је отворено за све добронамерне особе које желе помоћи нашем народу.

 

Све у свему можемо рећи да је српски народ овим учешћем Споји-а представљен на веома леп и коректан начин, показана је спремност и отвореност за сарадњу са другим народима, Србија и српски народ су дакле промовисани у најбољем светлу, чак је сакупљена и скромна хуманитарна помоћ од око 100€, а на спортском плану је презентован заједнички тимски дух којим смо дошли до заједничког успеха - успеха целе екипе, успеха целог Омладинског Удружења "Споји".

+ЗАЈЕДНО СМО ЈАЧИ+Информативна служба Српске Православне Омладине Инсбрук "Споји"

AddThis Social Bookmark Button
 

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа