Помаже Бог, добро нам дошли...

 

СПО(Ј)И у гостима на Маракани
уторак, 29 мај 2012 15:47

У петак, 18. маја 2012. године чланови Српске Православне Омладине Инсбрук - СПО(Ј)И из Аустрије и Србије били су гости на стадиону најтрофејнијег српског Фудбалског клуба „Црвена Звезда“ - на Маракани.

Повод је било снимање видео подршке за „1. интеграциони турнир у фудбалу на песку“ („1. IntegrationsBeachsoccer-Turnier“) под слоганом „ЗАЈЕДНО СМО ЈАЧИ!“, који је Омладинска организација СПО(Ј)И покренула у сарадњи са Спортском унијом Тирола, Интеграционим фондом Аустрије, Интеграционим бироом града Инсбрука и замеником градоначелника града Инсбрука.Циљ турнира је да спорт споји људе свих националности, који живе на просторима покрајине Тирол, тако да ће испред сваког народа бити најмање две екипе на турниру, а поред тога турнир је и хуманитарног карактера.

Фудбалски клуб „Црвена Звезда“ је тим поводом прихватио позив Омладинске организације СПО(Ј)И за давање подршке овом интересантном пројекту, који би требао да прерасте у традиционални турнир, а важно је напоменути да је ово први пут да једна српска организација у Тиролу у сарадњи са званичним аустријским институцијама заједно организује један овакав догађај.

ФК „Црвена Звезда“ ће победнике турнира наградити са 12 карти за прву квалификациону утакмицу за Лигу Европе овог лета на Маракани, а такође је упутила званичну видео подршку свим учесницима и организаторима турнира, коју су заједно са члановима СПО(Ј)И из Аустрије и Србије снимили 18. маја 2012. на Маракани.

У видео поруци су учествовали капитен Звезде, Никола Микић и портпарол клуба, господин Марко Николовски, а своје поздраве упутили су и сви првотимци, тренер Роберт Просинечки, као и председник клуба, господин Владан Лукић. Видео подршка биће објављена премијерно на дан одржавања турнира, у суботу 23. јуна 2012. године у Инсбруку.

Српска Православна Омладина Инсбрук - СПО(Ј)И се овом приликом још једном захваљује Црвеној Звезди у име свих Срба у Тиролу и у име организационог комитета на подршци у нади да је ово само почетак сарадње са циљем најпозитивнијег представљања српског народа у свету и наглашава да ће сав приход од турнира бити намењен лечењу голмана Звезде, Звонку Милојевићу!

 

 

 

 

ЗАЈЕДНО СМО ЈАЧИ,

Српска Православна Омладина Инсбрук - СПО(Ј)И

AddThis Social Bookmark Button
 

Филм Отац

Радио Снага народа

Испоручене донације

Прикупљена и испоручена новчана средства у оквиру Српског друштва

Задужбина од Васкрса 2008. г.:

 

 

Уплата донацијаИзнос (EUR)

 

 

ТРАНСАКЦИЈСКИ РАЧУН :

SRBSKO DRUŠTVO ZADUŽBINA,
HUMANITARNA POMOČ

02068-0257912364,
referenca : 00 1389

 

за уплате из иностранства:
IBAN :
SI 56020680257912364
SWIFT :
LJBASI2X

NLB D.D., TRG REPUBLIKE 2
1000 LJUBLJANA

 

За додатне информације у вези хуманитарног фонда, можете да се обратите на :

zasrpskikosmet@gmail.com

 

 

Задужбина на интернету

 

Мејлинг листа

Архива


Српска мрежа